in , ,

Most kaptuk – Háborús övezetté alakult Délkelet-Franciaország egyik legnagyobb városa – Biztos integrálódnak

Rég nem látott erőszakhullám söpör végig Grenoble bevándorlók lakta kerületén egy szerencsétlen baleset után

Zavargások kezdődtek szombat este a délkelet-franciaországi Grenoble-ban, miután két, a rendőrök elől robogóval menekülő fiatal halálos balesetet szenvedett.

A 17 és 19 éves fiúkat azért akarták igazoltatni a közúti járőrök, mert nem viseltek bukósisakot, a fiatalok azonban nem álltak meg, inkább menekülőre fogták.

A hajsza nem tartott sokáig, a rendőrök által üldözött két robogós egy hídon összeütközött egy busszal, mindketten meghaltak.

A történtek után elszabadult a pokol Grenoble Mistral nevű, jelentős migrációs hátterű lakossággal rendelkező városrészében. Már a szerencsétlen baleset éjjelén összeverődött egy nagyjából negyvenfős tömeg, amely megrohamozta a helyi rendőrkapitányságot, valamint autókat gyújtottak fel a környéken, hogy így bosszulják meg a fiatalok halálát.

A zavargások az ezt követő két napban a város többi részére is átterjedtek, a rendőrség adatai szerint hétfő estig összesen 65 autót gyújtottak fel a vandálok, akik közül azonban eleddig csak egy embert tartóztattak le, őt sem gyújtogatásért, hanem azért, mert kövekkel dobálta meg a rendőröket.

A valamivel több mint 160 ezer lakosú Grenoble Délkelet-Franciaország egyik legnagyobb, és Franciaország 16. legnagyobb városa.

(forrás: Horváth Tamás, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hoppá! – Elsöprő a magyar kormány családpolitikájának társadalmi támogatottsága – Mutatjuk a számokat

Budapest nyerte a 2019-es év legjobb európai úti céljának járó díjat!