in ,

Megszűnt az elvándorlás – A fiatalok nem nyomorognak és menekülnek az országból, hanem egyre többen megtakarítanak – lakásra, autóra, sőt, utazásra is

A fiatalok között egyre nagyobb a tudatosan, hónap elején megtakarítók aránya

Miközben az ellenzéki politikusoktól mást sem hallunk, mint hogy a fiatalok elmenekülnek az országból és külföldön tervezik a jövőjüket, mivel Magyarországon csak nyomorognának, valójában a gazdasági növekedésnek és a béremelkedéseknek köszönhetően az utóbbi években egyre több fiatal tud megtakarítani. Ezt is teszik, és nem azért, hogy külföldre költözzenek, hanem azért, hogy Magyarországon lakást, autót vegyenek, illetve utazzanak. Az egyik pénzintézet által végzett friss kutatásban a megkérdezett fiatalok több, mint fele rendelkezik megtakarítással.

A fiatalok között egyre nagyobb a tudatosan, hónap elején megtakarítók aránya: a megtakarítások átlagos összege 517 ezer forint volt 2019 első negyedévében, ami jelentős emelkedés a 2018. év végi 414 ezer forinthoz képest – derül ki a K&H csoport legfrissebb felméréséből. A fiatalok megtakarítási szokásairól készített elemzés szerint megtakarítással a megkérdezettek 53 százaléka rendelkezett, ami a legmagasabb érték évek óta. A közlemény idézi Horváth Magyary Nórát, a csoport kommunikációs ügyvezető igazgatóját, aki elmondta: a fiatalok közel harminc százaléka a hónap elején tudatosan tesz félre, 23 százaléka pedig a hónap végén megmaradt összeget tartalékolja. Hozzátette: a 19-29 évesek között egyre jellemzőbb a tudatos megtakarítás, amiben szerepe van a szülői mintának, az iskolai pénzügyi edukációnak és a különböző szerveztek által indított pénzügyi programoknak. A pénzintézet a Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedővel támogatja a fiatalok pénzügyi kultúrájának fejlesztését. A megtakarítási célok között első helyen az idén is a lakásvásárlás áll a válaszadók fele szerint, 43 százalékuk általános tartalékot is képez, 40 százalékuk autóvásárlásra is gyűjt, 36 százalékuk pedig egy tervezett utazás miatt takarékoskodik a kutatás szerint.

(pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

És akkor a hóhér unokája kiment Brüsszelbe….

Karácsony Gergely azonnal közölje, milyen parkolási szerződést kötött!