in ,

Megint magyar siker! – Magyar aranyérem a nemzetközi szakácsversenyen

A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) hallgatója nyerte meg az Olivier Roellinger nemzetközi szakácsverseny kelet-európai döntőjét

A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) hallgatója nyerte meg az Olivier Roellinger nemzetközi szakácsverseny kelet-európai döntőjét. A megmérettetés második és harmadik helyén szlovén hallgatók végeztek.

 

A három Michelin-csillagos, világhírű francia séf nevével fémjelzett Olivier Roellinger szakácsversenyt  2010-ben hívták életre.

Célja a fenntarthatóság népszerűsítése, a veszélyeztetett tengeri élőlények, főképp a halak élővilágának megőrzése.

A tavalyi nagy sikerek után idén is a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kara (BGE KVIK) adott otthont a rangos nemzetközi versenynek, amelynek témája a fenntartható fejlődés jegyében felhasználható tengeri halak és tenger gyümölcsei voltak.

 

Tim Guadanigno, Pacsai Martin, Jure Dretnik
Forrás: Budapesti Gazdasági Egyetem

Az idei versenyen 4 nemzet összesen 7 képviselője, köztük 2 magyar BGE-s hallgató – Pacsai Martin és Tóth Attila – mérte össze tudását. A versenyzők meghatározott idő alatt, ugyanabból az alapanyagokból,

fenntartható termelésből származó hal, vagy más tengeri élőlény felhasználásával kétféle versenyételt készítettek el, 

majd élőszóban is bemutatták receptjeiket a zsűrinek.

Az első három helyezett:

  • 1. helyezett: Pacsai Martin, Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar, Magyarország
  • 2. helyezett: Jure Dretnik, College of Hospitality and Tourism Maribor, Szlovénia
  • 3. helyezett: Tim Guadanigno, Higher Vocational College for Hospitality and Tourism Bled, Szlovénia

Pacsai Martin profi étele az akasztói sziki ponty, homárhab, csicsóka és kapor, a háziasszonyi étele pedig posírozott ponty volt rántott sütőtökkel és citrusokkal.

A kelet-európai döntő első helyezettje meghívást kap az Ethic Ocean párizsi rendezvényére, amelyet 2019. június 7-én, az Óceánok Világnapján (World Oceans Day) az UNESCO székházban rendeznek.

(forrás: Táfelspicc, www.origo.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

Rend lesz – Jönnek az első büntetések – Felfüggesztett börtönbüntetés a rendbontóknak

Ez cumi – Gyanúsított lehet a Jobbik képviselője