in ,

Ez cumi – Gyanúsított lehet a Jobbik képviselője

A legfőbb ügyész Farkas Gergely mentelmi jogának megvonását kérvényezte

A jobbikos Farkas Gergely mentelmi jogának felfüggesztését indítványozza Polt Péter legfőbb ügyész, miután a képviselőt választási csalás miatt gyanúsítottként hallgatnák ki. Farkas egy éve hatszázezer forintot ajánlott az LMP-s Midi Melániának, hogy lépjen vissza az országgyűlési képviselő-jelöltségtől.

Választási csalás miatt gyanúsítottként hallgatnák ki Farkas Gergely jobbikos országgyűlési képviselőt, ezért Polt Péter legfőbb ügyész kezdeményezte a politikus mentelmi jogának felfüggesztését.

Farkas a tavalyi országgyűlési választás előtt pénzt ajánlott az LMP-s Midi Melániának, ha visszalép a jelöltségtől. A kettejük beszélgetéséről nyilvánosságra került hangfelvétel szerint a kiskunhalasi választókerületben (Bács-Kiskun 5.) induló Farkas azt fejtegeti, hogy minden szavazatra szüksége van, ezért szeretne az LMP-s visszalépését. Midi Melániának ugyanis még annyi esélye sincs legyőzni a fideszes képviselőt (Bányai Gábor indult itt), mint a jobbikos indulónak.

A politikus választási csalásért felelhet
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Midi Melánia azzal hárította el a kérést, hogy végigcsinálta az ajánlásgyűjtést, ráadásul megrendelte a plakátokat, szórólapokat, s ez legalább 600 ezer forintos kiadást jelent, amit az államtól kapott egymillió forintból fizet, ám visszalépés esetén értelemszerűen nem jár a pénz.

Farkas ennél a pontnál veti fel: „Ha kifizetjük, akkor visszalépsz?” Az LMP-s jelölt, visszautasítva az ajánlatot, meg is jegyezte: „Ez kicsit azért erős volt.”

Farkas utólag azzal magyarázta ajánlatát, hogy nem volt komoly, a hangsúlyból is érezhetően vicces felvetésként hangzott el. A történtek után a Fidesz választás rendjének megsértése és korrupció gyanúja miatt feljelentést tett a politikus ellen, és a Központi Nyomozó Főügyészség által folytatott nyomozás részeként Polt Péter indítványozta az Országgyűlés elnökénél a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.

A Jobbik tegnap közleményben tudatta: megszavazzák képviselőtársuk mentelmi jogának felfüggesztését. Mint írták, Farkas Gergely tavaly a választási kampányban egy kötetlen beszélgetésen az LMP-s jelölt felvetésére kérdezett vissza a visszalépésről, senki nem fizetett senkinek, bűncselekmény nem történt.

Jakab Péter tegnap az Index.hu-nak úgy nyilatkozott: képviselőtársának a visszalépésre és a 600 ezer forintnyi költség kifizetésére vonatkozó megjegyzése komolytalan volt, „ezért Polt Péter a viccet vizsgálja”.

 

A Jobbiknak is van EP-listája
Gyöngyösi Márton frakcióvezető vezeti a Jobbik európai parlamenti listáját – mondta tegnap a párt szóvivője. Szilágyi György közölte: a második helyen Balczó Zoltán, a Jobbik jelenlegi, egyetlen uniós képviselője szerepel, őt követi Jakab Péter, Bana Tibor, valamint Z. Kárpát Dániel. A Fidesz szerint ez egy antiszemita párt antiszemita listája, a bevándorláspárti európai és magyar baloldal ezekkel az antiszemitákkal borult össze, mert a hatalomért mindannyian mindenre képesek.

(Gabay Dorka, magyarnemzet.hu)

Megint magyar siker! – Magyar aranyérem a nemzetközi szakácsversenyen

Most kaptuk – Láriferi és az ígéretek – Videó