in , ,

Macron kezén szárad: 80 éves nénit lőttek fejbe könnygázgránáttal, bele is halt

Negyedik emeleti lakásának ablakán keresztül lőttek fejbe könnygázgránáttal egy 80 éves nyugdíjas nénit a francia rohamrendőrök

Francia sajtóértesülések szerint egy 80 éves idős néni az Emmanuel Macron által utcára vezényelt, olykor brutális erőszakot alkalmazó rohamrendőrök első közvetlen halálos áldozata.

 

Mi történt Franciaországban? A francia középosztály az 1990-es évek vége óta egyre rosszabbul él, csalódott az egymást követő többnyire globalista, elitközpontú kormányok ígéreteiben. A mostani megmozdulások közvetlen kiváltó oka az üzemanyagadó emelésének terve volt, mellyel a mindennapi, dolgozni igyekvő átlagemberek életét nagymértékben megnehezítették, megdrágították volna. A témáról bővebben ITT olvashattok.

A nyugdíjas asszony a marseille-i lakásának redőnyeit, majd ablakait próbálta éppen becsukni, amikor az utcán könnygázgránátokkal kezdték el a hatóságok a Macron ellen tüntetőket oszlatni. Hogy mennyire beleélték magukat ebbe a rohamrendőrök, hűen érzékelteti, hogy a nénit

a negyedik emeleti ablakán keresztül találta el egy gellert kapott gránát.

Az idős asszony olyan súlyos arcsérüléseket szenvedett a gránát becsapódásakor, hogy a kórházba szállítását követően azonnal megoperálták, ám már ez sem bizonyult elegendőnek, hogy megmentsék az életét. Érdekesség, hogy a városi államügyész – annak ellenére, hogy a hivatalos jegyzőkönyvek szerint az áldozat körül gránátrepeszek voltak szétszórva – azt nyilatkozta, “egyelőre nem állapítható meg ok-okozati összefüggés a halált illetően”. A hatóságok szerint december 10-én, azaz hétfőn kerül sor a boncolásra.

 

(Sümeghi Lóránt, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

A német sajtó véletlenül igazat írt a centenáriumról, Románia vérig sértődött

Románia megelőzte Magyarországot – Legalábbis az ellenzéki libnyaf sajtó szerint