in , ,

Közleményben tiltakozik az FTC a 444-es Uj Péter gusztustalan és kirekesztő támadása miatt

Az FTC közleményben tiltakozott a Liu Shaolin Sándor olimpiai bajnok gyorskorcsolyázót ért kirekesztő támadás miatt

Az FTC közleményben tiltakozott a Liu Shaolin Sándor olimpiai bajnok gyorskorcsolyázót ért kirekesztő támadás miatt, melyet a 444.hu örökbunkó főszerkesztője, Uj Péter követett el. Mint ismert, a balliberális újságíró “kínai vendégmunkásnak” nevezte az olimpiai bajnok sportolót, mely után bocsánatot sem kért, csupán abszurdnak nevezte az esetet. Uj Péternél úgy látszik az ilyen apróságok nem érnek bocsánatkérést, a Magyarországnak olimpiai-, világbajnoki- és Európa-bajnoki aranyat szerző Liu Shaolin Sándor becsmérlése nem éri el az amúgy igen érzékeny liberális ingerküszöböt.

Úgy látszik, hogy a magyar édesanyától Budapesten született, magát magyarnak valló Liu Shaolint minden utólagos erkölcsi megbánás nélkül, egy jó poén kedvéért kínai vendégmunkásnak nevezheti  Új Péter, aki a nemtelen trollkodáson kívül mást nem tett le az asztalra.

 

A liberális krokodilkönnyek nyilván csak akkor buggyannak ki, amikor amikor szegény szíriai “vendégmunkások” sanyarú élete kerül górcső alá, amikor a jobb életért útra kelő, törvényt és jogot nem tisztelő emberek tobzódását kell megmagyarázni. A kifordított és torz gondolkodás egyértelmű bizonyítéka az ominózus eset, amikor az erőszakos migrációs jelenségek mosdatása szemben áll egy magyar identitású, világhíres sportoló megalázásával, mely csupán abszurd, de nem sértő Uj Péter szerint. Portálunk már foglalkozott a témával, ugyanis a PestiSrácok.hu levelet kapott a tudósítás szerzőjétől, Tamás Bence Gáspártól, aki nyomatékosította, hogy nem ő vendégmunkásozott, ezért jelentessük meg, hogy

Az ominózus Facebook-poszt szövege nem az én művem, köszönöm.

Ezt portálunk megtette, így Uj Péter maradt a körben csupán, aki viszont a Híradó.hu-nak mondta el, hogy ő írt az ominózus FB-posztot, nem kér bocsánatot, mert a kijelentése nem volt sértő, csupán abszurd.

Az ügyben ma megszólalt a Ferencvárosi Torna Club is, akik közleményt jelentettek meg, melyben megdöbbenésüknek adnak hangot és visszautasítják a főszerkesztő kirekesztő “poénját”, és bocsánatkérésre szólítják fel Uj Pétert. A Fradi tiltakozásában hangsúlyozza, hogy miért elfogadhatatlan Liu Shaolin ilyetén minősítése, valamint kifejtik, hogy mennyit tettek 2012-es kampányuk óta a kirekesztés ellen, és a klubnál csupán a zöld-fehér színek számítanak, nem az, hogy ki honnan érkezett. A közleményt változtatás nélkül tesszük közzé, kíváncsiak vagyunk, hogy Uj Péter ezt követően bocsánatot kér-e a Liu Shaolin Sándortól, vagy továbbra is megmarad az abszurditásnál.

A Ferencvárosi Torna Club megdöbbenéssel fogadta és visszautasítja a 444.hu nevű internetes oldal közösségi médiafelületén megjelent hétvégi posztot, amelyben „kínai vendégmunkásnak” titulálta a platform főszerkesztője a magyar sport első téli olimpiai bajnokainak egyikét, Liu Shaolin Sándort.

Az FTC sportolója magyar édesanyától, Magyarországon született, itt nőtt fel, ezt az országot tekinti hazájának. Erről többször, több helyen is egyértelműen nyilatkozott. Az internetes újság és annak főszerkesztőjének kirekesztő magatartását, gúnyolódását visszautasítjuk és elvárjuk, hogy az oldal és a poszt szerzője kérjen egyértelmű bocsánatot az olimpiai bajnoktól. A Ferencvárosi Torna Club elfogadhatatlannak tart bármilyen magyarázatot az ilyenfajta kirekesztésre. Az FTC álláspontja ilyen kérdésekben hosszú évek óta egyértelmű: semmilyen kirekesztő magatartást nem tartunk elfogadhatónak.

A Ferencvárosi Torna Club 2012 óta kampányol a kirekesztés ellen. Törekvéseinket díjjal is elismerték, minden évben újabb és újabb akcióval hívjuk fel a figyelmet arra, hogy mennyire fontos a kirekesztés elleni küzdelem. Tavaly Groupama Arénában a családi szektorban gyermekek tartottak fel üzeneteket, valamint egy látványos molinót. A feliratokon többek között a tiszta játékra, a szenvedélyre, a tiszteletre, a becsületre és a csapatjáték fontosságára hívták fel a figyelmet. A látványos, Fradi-sast és -címert tartalmazó molinó elkészítésekor kézlenyomatokból formáltak szívet a Ferencváros sportolói, és ezúttal a zöldfestékes kezüket feltartva jelezték: a Fradiban egyek vagyunk! A kampány-videó azóta is folyamatosan látható a Fradi Média felületein.

Kampányunk 2012-es indulásakor készítettük első, kirekesztés ellen felhívó kisfilmünket. A kampányért a Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play-díjjal tüntette ki az FTC-t, amelyet Kubatov Gábor, a klub elnöke brazil játékosunkkal, Somaliával együtt vett át. Második kampányfilmünkben labdarúgócsapatunk tagjai hívták fel a figyelmet arra, hogy a kirekesztő magatartás nem elfogadható a lelátón sem. 2014-ben labdarúgócsapatunk edzője és játékosai mellett két Fradi-ikon, Lipcsei Péter és Dragóner Attila is szólt a szurkolókhoz. Ismét hangsúlyoztuk, hogy az életben mindenki egyenlő és „csak a Fradi számít!” Következő kisfilmünkben labdarúgóink a kirekesztés elleni küzdelem mellett azt is hangsúlyozták, hogy a rászorulók segítése is a felelősségteljes magatartásforma része. A komoly grafikai munkával készült 2015-ös videóban labdarúgócsapatunk hét játékosa a labdát használva tisztította meg környezetünket a kirekesztő jelképektől. Somalia és Gera Zoltán főszereplésével hangsúlyoztuk, hogy „csak a szívünk zöld-fehér!” A 2017-es kampányban rekordszámú fradista vett részt. A videó Lotfi Begi: Mi vagyunk a Ferencváros című számára készült. Játékosaink és edzőink elmondták, hogy a Fradiban egyek vagyunk, és hogy nálunk az öltözőben nem téma, ki honnan jön.

Forrás: fradi.hu; Fotó: MTI

(Szabó Gergő, pestisracok.hu)

 

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Minden ellenzéki kreténség egy videóban – Íme!

Fenyegetőzve hajtotta el a pestisracok.hu stábját a jobbikos Varga-Damm Andrea, mert a lakásmaffiáról akarták kérdezni – videó!