in ,

Kivonultak a rendőrök! Esik szét Niedemüller önkormányzata! Egy DK-s már lemondott

Rendőrségi akció zajlott a Niedermüller Péter vezette erzsébetvárosi önkormányzatnál, áramlopás miatt nyomoznak, egy DK-s képviselő le is mondott (cikkünket frissítjük)

Rendőrségi akció zajlott a Niedermüller Péter vezette erzsébetvárosi önkormányzatnál – tudta meg a PestiSrácok.hu. A rendőrség egyelőre annyit erősített meg, hogy valóban kivonultak és eljárási cselekményt hajtottak végre, illetve lopás miatt nyomoznak. A DK-s Borka-Szász Tamás, aki az ügy érintettje lehet, lemondott önkormányzati képviselői mandátumáról és kilépett a DK-ból.

Úgy tudjuk, a rendőrségi akció során több informatikai eszközt is lefoglalt Borka-Szász Tamás, a Demokratikus Koalíció erzsébetvárosi képviselőjének irodájában. Az egyelőre ismeretlen tettes ellen zajló nyomozásban a kriptovaluta bányászat merülhetett fel, ami önmagában nem bűncselekmény. Annyi azonban megjegyzendő, hogy a kriptobányász gépeket rendkívül drágán lehet megvenni, általában Kínából rendelik őket és rendszerint 3000-5000 dollár közti áron kaphatók.

 

Niedermüller és Borka-Szász egy korábbi sajtótájékoztatón. Fotó: MTI

 

 

A kriptobányász gépek rendkívüli módon forrósodnak, ezért balesetveszélyesek, ha nem szakszerűen használják őket. Ráadásul rengeteg áramot is fogyasztanak. A rendőrség megkeresésünkre annyit közölt, hogy

a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda feljelentés alapján lopás (úgy tudjuk, áramlopás – PS) gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A nyomozás során a mai napon a rendőrök eljárási cselekményt végeztek a Budapest Főváros VII. Kerület Erzsébetváros Önkormányzata épületében. A nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség az eljárásról bővebb tájékoztatást nem ad.

Megkérdeztünk egy kriptovaluta-szakértőt is, aki elmondta, az eszköz valószínűleg ethereum-bányászatra alkalmas, ára nagyságrendileg 5000-7000 dollár között mozog, ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy tárolása amatőr, régen használt fakeretes szerkezetben történik, ami önmagában hordozza a rendkívüli tűzveszélyt. Az így alkalmazott gépek nagyon erőteljes hőkibocsátással rendelkeznek, nem elképzelhetetlen, hogy a fakeret öngyulladást szenved bizonyos esetekben. 

Közben a DK az Indexnek küldött közleményében elismerte a rendőri akciót, majd azt írták, hogy,

az ügy érintettje Borka-Szász Tamás, a DK VII. kerületi önkormányzati képviselője lehet. A történtek következményeként Borka-Szász Tamás azonnal lemondott önkormányzati képviselői mandátumáról és kilépett a DK-ból

(Pámer Dávid, pestisracok.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Ughy Attila tételesen felsorolta, miért lúzer a jelenlegi fővárosi vezetés! Videó

Jurák Kata jelenti: vérlázító bunkóság – Vágó István szerint rá kell borítani az asztalt a Hír TV műsorvezetőnőjére