in ,

Hatalmas szócsata a Parlamentben! – A gyáva Jakab Péter szabályosan megfutamodott Szarvas Szilveszter elől – videó

Menekül a gyáva

Szabályosan elmenekült a PestiSrácok kényelmetlen kérdései elől Jakab Péter. A Jobbik érzékeny szóvivője folyamatosan igyekezett lelépni kollégánk, Szarvas Szilveszter elől, és az összes válaszadás elől kitért. Emlékezetes, hogy Jakab a zsidó dédapjára hivatkozva támadta az Echo TV Keménymag című műsorának vendégeit, köztük portálunk újságíróit, miközben ő maga korábban még nem volt ilyen érzékeny: jót mulatott Pörzse Sándor antiszemita vicceskedésén, és maga is űzte ezt a hobbit (bővebben ITT).

Riporterünk kérdésére azonban a kutyaszorítóba került Jakab még a saját antiszemita szónoklatát is megpróbálta Bayer Zsoltra kenni.

 

Jakab Péter állítása szerint ő már megváltozott, már nem antiszemita, és most már sokkal nagyobb veszélyt jelent ilyen szempontból Bayer Zsolt. Különösen fájó tüske a jobbikos politikus lelkében munkatársunk, Ambrózy Áron hozzászólása az egész Jakab-féle érzékenységcirkuszhoz. Ebben a hozzászólásban a PestiSrácok újságírója az SZDSZ egykori prominensét, a DK jelenlegi tagját, Eörsi Mátyást idézte, aki maga is zsidó származású. Eszerint „ha egy zsidó hülye, akkor nagyon hülye”. Jakab ebből csak annyit értett meg, hogy őt „lehülyezsidózták”, a mondat valódi üzenete azonban láthatóan nem jutott el a hirtelen haragú hordószónokhoz.

„Ha egy zsidó okos, akkor nagyon okos, ha meg hülye, akkor nagyon hülye” – tartja a zsidó körökben közismert mondás, amelyet Ambrózy Áron idézett, és amely a származására amúgy nagyon büszke Jakab Péter számára láthatóan ismeretlen.

 

Az interjú további részében sem a saját, sem a pártja antiszemitizmusával kapcsolatos kérdésekre nem volt hajlandó válaszolni Jakab, csak ütemesen ismételgette, hogy a PestiSrácoknál megtűrik az antiszemitizmust. A saját múltjáról igencsak elfeledkező politikus kerek-perec letagadta a saját korábbi szövegeit, és riporterünknek kijelentette:

Jakab Péter mint zsidó felmenőkkel rendelkező ember nem zsidózik. Viszont az ön kollégája…

A Jobbik láthatóan teljesen idomult a balliberális hagyományokhoz, a saját származásra hivatkozva osztogatott antiszemita bélyeghez, csakhogy Jakabnak ezúttal is sikerült bemennie a zsákutcába. Ha ugyanis ő a zsidó dédapja miatt nem lehet antiszemita, akkor vajon mi a helyzet a zsidó dédapával és dédanyával rendelkező Ambrózy Áron esetében? Várjuk a Jobbik szóvivőjének következő ötletét, hogyan pukkasztja ki ezt a saját maga által fújt logikai buborékot.

(pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

A lukas zoknis Hadházy szerint Orbán családpolitikája kísértetiesen hasonlít Hitler családpolitikájára

Kedves Kunhalmi Ágika – Helyesírási oktatóvideó Kunhalmi képviselőnőnek!