in ,

Erőszak – Terrorelhárítókat kellett bevetni, mert vegánok támadtak meg a húsipari dolgozókat

Szürreális történet Nagy-Britanniából

Az elmúlt hónapokban rengeteg támadás ért húsipari dolgozókat a munkájuk miatt. Az incidensek mögött rendszerint az egyre agresszívabb vegán-közösség áll, akik már attól sikítófrászt kapnak, ha el kell haladniuk egy hentespult előtt a hipermarketben. 

William Sitwell, az egyik leghíresebb brit szakíró szerint a helyzet egyre bizarrabb, ugyanis a húsellenes közösség egyre keményebben próbál meg fellépni a húsiparból élők ellen, rendszeresek a fenyegetések és a támadások. Legutóbb arra is sor került, hogy a terrorelhárítókat kellett hívni, annyira elszabadult az egyik vegán-tüntetés.

A jelentések szerint Nagy-Britanniában többször előfordult már, hogy a vegánok betörtek egy-egy farmra vagy vágóhídra, ahol a vandalizmusukkal tetemes károkat okoztak, a tulajdonosokat és a munkavállalókat pedig azzal fenyegették meg, hogy megölik őket.

Fotó: AFP

Egyszer az egyik kóser vágóhídon azzal vádolták meg a zsidó munkásokat, hogy nácik”

– mesélték.

A rendőrség idáig is nagy erőkkel figyelte a harcos állatvédő aktivistákat, azonban az utóbbi időben annyira felszálló ágba kerültek a vegánok, hogy már inkább rájuk kell koncentrálni. Az egyre népszerűbb, semmilyen állati eredetű ételt nem fogyasztó közösség csaknem 443 millió fontos forgalmat generált csak a szigetországban.

Egyszer a vegánokkal viccelődtem, utána megfenyegették, hogy megerőszakolják a feleségem, felakasztják, majd levágják a nemi szervét, ennyire agresszívak ezek a vegánok.

– ismertette Sitwell.

Az egyik legnagyobb brit vegán-alapítvány a Viva! eddig több mint egymillió angol fontnyi támogatást szedett össze, köztük olyan hírességektől, mint Paul McCartney vagy Joanna Lumley.

(forrás: Bokor Gábor, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Ez sem stadion! – Jövőre jelentősen csökkennek a kisvállalkozások és a kétgyermekesek adóterhei

Újévi csicskulás – Olvad Gyurcsány pártja és frakciója