in ,

Ez sem stadion! – Jövőre jelentősen csökkennek a kisvállalkozások és a kétgyermekesek adóterhei

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára a kormány adócsökkentési terveiről beszélt hétfői sajtótájékoztatóján

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára a kormány adócsökkentési terveiről beszélt hétfői sajtótájékoztatóján. Dömötör Csaba elmondta, a rendvédelmi szervek dolgozóinak béremelésére is számítani lehet, és emelkedik a minimálbér is.

 

 

A kormány alapvető céljai 2019-ben is változatlanok: a cél egy erősödő, gyarapodó ország, amely képes fenntartani a biztonságát – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfőn budapesti sajtótájékoztatóján.

Egy olyan ország, ahol a munkát megbecsülik, a gyermeket nevelő családok támogatást kapnak, és ahol minden társadalmi csoport tehet lépéseket előre. Egyszóval egy olyan ország, amelyre mindenki büszke lehet”

– fogalmazott Dömötör Csaba.

Kiemelte: Magyarország erősödő gazdasággal vág neki az új évnek, az öt százalék körüli növekedés fontos területeken tesz lehetővé pozitív intézkedéseket 2019-ben.

A családtámogatások további bővülésével a kétgyermekesek adókedvezménye havi negyvenezer forintra nő, és a decemberben kibővült otthonteremtési program által többen tudják majd igénybe venni az államilag támogatott kedvezményes otthonteremtési hiteleket”

– mondta.

Fotó: MTI Fotóbank

A minimálbér 149 ezer forintra és a szakmunkás minimálbér 195 ezer forintra növelése jövőre a munkaadók és a munkavállalók megegyezésén alapul, a nyolc százalékos növekedést 2020-ban is ugyanekkora emelés követi majd”

– hangsúlyozta Dömötör Csaba.

Emellett a kormány a munkaadói adók további csökkentésével is segíti vállalkozásokat abban, hogy továbbra is tudják növelni a béreket.

Csökken a kisvállalkozások adója is, bővül az alanyi áfamentesek köre és többen választhatják a kedvező kisvállalkozási adózási formát, a kivát”

– tette hozzá.

Dömötör Csaba a szociális terület egyik legfontosabb változásaként említette azt, hogy havi százezer forintot kaphatnak azok, akik súlyos fogyatékossággal élő vagy tartósan beteg gyermeküket otthon ápolják, januártól pedig 15 százalékkal nő az otthonápolási díj, ami 2022-ig összesen 30 százalékkal emelkedik majd.

Folytatódik a rendvédelmi dolgozók béremelése, ami a januári öt százalékos béremeléssel együtt átlagosan 50 százalékos növekedés a 2016-2019-es időszakra.

Mindezek mellett 2,7 százalékkal nőnek a nyugdíjak, folytatódik az ápolók béremelése az év folyamán és húszezer forintig minden online utalás mentesül a tranzakciós illeték alól; mondta.

(MTI)

(forrás: Csordás Bettina, 888.hu)

Gulyás keményen odaszólt: „Az ellenzék nagy része nem csupán intellektuálisan szerény képességű, hanem a demokrácia alapértékeit sem tiszteli, és végtelenül antidemokratikus.”

Erőszak – Terrorelhárítókat kellett bevetni, mert vegánok támadtak meg a húsipari dolgozókat