in ,

Ellenzéki bohóckodás Bűncselekmény gyanúja merülhet fel az ellenzék netes közvetítései miatt

Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke szerint szabályt sérthettek az MTVA székházába tavaly év végén bejutott ellenzéki képviselők

Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke hétfő reggel az M1 csatornán beszélt arról, hogy az ellenzéki országgyűlési képviselőkre is vonatkozik az Európai Unió adatvédelmi rendelete.

Péterfalvi Attila elmondta, az ellenzéki képviselők székházból történő internetes közvetítései miatt a személyes adattal való visszaélés bűncselekmény gyanúja merülhet fel, ami a jogellenes adatkezelésnek egy büntetőjogi aspektusa.

Az ügyben azt is vizsgálni kell, hogy a képviselők milyen célból kezelhetnek személyes adatokat. A szabályok értelmében a képviselők a feladataikkal összefüggésben gyakorolhatnak különböző jogokat, és azokba az intézményekbe léphetnek be, amelyek a végrehajtó hatalom alá tartoznak – fejtette ki az elnök, hozzátéve: rögzíteni kell, hogy ezen intézmények ellenőrzése során milyen személyes adatokhoz férhetnek hozzá, és miként kezelhetik ezeket, ugyanis erre vonatkozóan nincsen konkrét szabály.

(forrás: Forisek Ádám, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Nem stadion – Többmilliárdos fejlesztés lesz a Semmelweis Egyetemen

Hülyék 2019 – Két kretén (Dettike és Áki) ismét az MTVA-ban éjszakázott