in ,

Dopeman: nem lettem fideszes, de el kell ismerni Orbán Viktor kvalitásait (videó)

Pityinger László (Dopeman) és Jeszenszky Zsolt volt Ambrózy Áron és Dezse Balázs vendége a szokásos keddi Polbeat-ben

Pityinger László (Dopeman) és Jeszenszky Zsolt volt Ambrózy Áron és Dezse Balázs vendége a szokásos keddi Polbeat-ben.


 A két vendégben az a közös, hogy mindketten szeretik feszegetni a határokat, miközben néha saját táborukon belül is feszültséget generálnak ezzel. Dopeman legutóbb azzal hívta fel magára figyelmet, hogy élő videóban méltatta Orbán Viktort, akinek hosszasan dicsérte vezetői kvalitásait, korábban azonban nagyon nem ez volt a véleménye a miniszterelnökről.

Jeszenszky Zsolt az adásban kifejtette, furcsa érzelmek fűzik Dopemanhez, akit néha nagyon kedvel, néha viszont egy-egy húzása miatt azonnal képes megutálni. Dopeman az R56 Sörözőben arról is beszélt, hogy miért lépett vissza a politikától, és hogyan látja korábbi Orbán Viktor ellenes akcióit. 

 

 

Dopeman Orbán Viktor szobrával történt sajnálatos incidenssel kapcsolatban kifejtette, szerinte a szobor fejébe bármelyik fiú gyerek belerúgott volna, aki valaha focizott, hiszen az éppen felé gurult. Ennek ellenére elismeri, aki rajong Orbán Viktorért, annak jogosan esett rosszul, ami történt. A rapper elmondta, a tettéért vállalta a felelősséget és becsülettel végigcsinálta az ez után következő procedúrát. 

Lejártam a bíróságosdit, nem rinyáltam, nem sírt a szám, nem kértem közösségi gyűjtést ügyvédre. Megcsináltam, én rúgtam odébb, engem fognak felelősségre vonni, vagy nem fognak.

– magyarázta. Hozzátette: akkor részéről egy jelzés volt egy számára nem szimpatikus hatalomgyakorlás felé, de megérti, hogy miért nem esett ez jól sokaknak.

Mi közszereplők néha így járunk 

– jelentette ki.

Dopeman legutóbbi videójával kapcsolatban elmondta, azért mert méltatta Orbán Viktort nem jelenti azt, hogy fideszes lett, de úgy érzi, el kell ismerni a miniszterelnök bizonyos kvalitásait.

Dopeman bevallása szerint “soha nem volt benne semmiben”, a baloldalinak nevezett közeg annak idején úgy érezte, hogy bizonyos szempontok miatt használható a számukra, ennek elelnére midnig tartottak attól, hogy őt nem lehet kontrollálni a végén pedig úgyis azt mondja, amit ő akar.

A zenével kapcsolatban elmondta, a zenének mindig forradalminak és rendszerkritikusnak kell lennie. 

Jeszenszky Zsolt kifejtette Orbán Viktor nem csak a politikai, a szellemei munkát is elvégezte, ennek bizonyítéka pedig a három darab kétharmad. A zenével kapcsoltban egyet értett ugyan Dopemannel, de szerinte nem szabad elfelejteni, hogy a hatalomnak több formája van, nem csak a politikai végrehajtó hatalom, vagyis a hatalommal szembeni kiállás nem feltétlenül a hatalmon lévő kormánnyal szembeni kiállást jelent. 

Jeszenszky Zsolt Dopeman politikai tevékenységéről elmondta, a rapper néha tesz olyan dolgokat, amikor nagyon elkezdi szeretni, majd tesz valamit, ami miatt meg nagyon megutálja és ez a minta ismétlődik újra és újra. 

Polbeat minden kedden élőben közvetítve a budai Revolution ’56 Szabadságharcos Sörözőből (II. kerület, Bem rakpart 53.)

Készítette: László Petra és Susánszky Mátyás Pál/PestiSrácok.hu

 

(Dezse Balázs, pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Kormányellenes gyűlölködés az iskolában – Újabb tanórákon uszító tanárból lett elege egy tanulónak

Nem stadion – Hatalmas parkkal újulhat meg Miskolc központi tere