in ,

Kormányellenes gyűlölködés az iskolában – Újabb tanórákon uszító tanárból lett elege egy tanulónak

A 24.hu Orbán Viktor állítólagos gyűlölet propagandájáról szóló cikkét osztotta ki nyelvtanórán az egyik fővárosi szakképző iskola tantanára, hogy elemezzék azt a diákok

A 24.hu Orbán Viktor állítólagos gyűlölet propagandájáról szóló cikkét osztotta ki nyelvtanórán az egyik fővárosi szakképző iskola tantanára, hogy elemezzék azt a diákok.  Az esetről, ami szerdán történt az egyik 11. osztályos tanuló számolt be a PestiSrácok.hunak, jelezve, hogy zavarja őt is és több osztálytársát is a tanárnő rendszeres tanórai politizálása.

Az iskolában nem merte jelezni a történteket és egyébként nem is szeretné, hogy a tanárnő emiatt bajba kerüljön, azt viszont igen, hogy az felhagyjon a tananyagon kívüli pártpolitizálással, ami ráadásul rengeteg időt vesz el az érdemi munkától.

Egy héten belül ez már a második eset, hogy kiderül, az Orbán-kormány ellen uszítók szintet léptek és gyermekeket használnak fel politikai célra, illetve oktatási intézményben politizálnak. A köznevelési törvény egyébként egyértelműen tiltja, hogy a tanárok az iskolában politizáljanak, politikai propagandát terjesszenek a gyerekek között. 

Sunyi, alattomos befolyásolási kísérlet

A kormányellenes tüntetések létszámának zuhanása kikényszeríti, hogy az ellenzéki pártok politikusai bár minden eszközt bevessenek. Nem tudják azonban tovább növelni bázisukat, a kormánypártok népszerűsége sem akar csökkenni az utcai és a tévé székházas cirkuszaik ellenére sem. A közösségi portálokon létrehozott lázadó csoportok, oldalak aktivitása és látogatottsága is látványosan kezd megcsappanni, marad tehát a bújtatott, sunyi aknamunka, amelyhez a felhergelt Orbán-gyűlölők a legkiszolgáltatottabbakat, a legvédtelenebbeket, a gyermekeinket próbálják felhasználni. 

Mert valljuk be, kinek jut eszébe, amikor reggel iskolába engedi a gyermekét, hogy ott majd a tananyag helyett a kormány ellen lázadás mikéntjére fogják tanítani egyébként teljesen törvényellenesen a fiatalkorút. Az iskolában, a tanórán, zárt ajtók mögött nincs ott a szülő, hogy megálljt parancsoljon és megvédje a gyermekét a rázúdított gyűlöletpropagandától. Mert nem hazánk bevándorlástól és Soros bábjátékától való megóvása, hanem ez a gyűlöletpropaganda.

A tizenéves, ideológiában, nézetekben még nyilván kiforratlan tinédzser jobb esetben csak elengedi a füle mellett a kéretlen politikai kiselőadásokat, örömmel konstatálva, hogy ennyivel kevesebbet kell a 45 percből függvényekkel, mondatelemzésekkel vagy épp Balassi költészetével foglalkoznia. Rosszabb esetben kiszolgáltatott helyzetében az ellentmondástól félve idomul, és pontosan erre számítanak, ez a célja azoknak, akik még arra sem képesek, hogy Orbán és Fidesz gyűlöletüket arra a néhány órára míg a munkahelyükön, az iskolában vannak, vagy legalább arra a 45 percre, míg egy tanóra tart félretegyék. Így kúsznak be alattomos módon  a gyermekeink fejébe, remélve, hogy majd otthon a családi vacsoránál is előkerül a csúnya Orbán Viktor bácsi fojtogató diktatúrája.

A győri kereskedelmi szakközépiskola tornatanára tüntetéséhez is felhasználta fiatalkorú diákjait 

Egy hét sem telt el azóta, hogy beszámoltunk a győri kereskedelmi szakközépiskola tornatanárának O1G facebook profiljáról és uszításairól, amely kapcsán az is kiderült, hogy már két éve a kockásinges tanárlázadás idején még a tüntetésbe is befogta diákjait. Bagó István ráadásul az iskolai munkája mellett aktív politikai életet is él, az Együtt képviselőjelöltje volt az önkormányzati választásokon. Az ügy hatalmas felháborodást keltett, cikkünk nyomán belső vizsgálatot rendelt el az iskola tagintézmény-vezetője. 

Abban a vizsgálatban még eredményre sem jutottak és máris itt a következő. Ezúttal egy fővárosi nyelvtantanár, aki úgy gondolja fittyet hányhat a törvényre és majd ő kézbe veszi a rábízott gyermekek politikai, ideológiai nevelését. 

A tanárnő a 24.hu ragyogóan antiszemita szagúra sikeredett, az állítólagos kormányzati gyűlöletpropagandáról szóló cikkét nyomtatta ki több példányban és osztotta ki a tanulóknak, hogy a nyelvtanóra keretében elemezzék azt. 

Az egyik diák le is fotózta a nem mindennapi órai feladatot:

Kérdésünkre elmondta, hogy nem is ez volt az első alkalom, hogy a tanárnő elragadtatta magát. A tanuló beszámolója szerint a tanárnő egy alkalommal például arról beszélt, hogy Magyarországon diktatúra van. Egy másik alkalommal pedig a tomboló korrupcióról tartott kiselőadást. De az is előfordult, hogy Románia gazdasági helyzetét méltatta, kijelentve, milyen elképesztő, hogy már Románia is lehagyott bennünket, mert ott hamarabb bevezethetik majd az eurót mint Magyarországon. A magyartanárra állítólag amikor rájön az “ötperc”, jó negyed órán keresztül fejtegeti politikai nézeteit, vélekedéseit a diákoknak ahelyett, hogy tananyagban előírt irodalom vagy nyelvtan leckét vennék át.

Mindenkinek joga van a politikai nézeteihez, de ahhoz nincs, hogy a munkahelyén szabadjára engedje a politikai indulatait. Nem vonjuk kétségbe, hogy tanárunk szereti a tanítványait és a legjobbat akarja nekik. Reméljük megérti, hogy milyen terhet rak ezzel tanítványaira és politikai énjét a továbbiakban az iskolán kívül hagyja.

Megkerestük a szóban forgó budapesti szakképzési centrum főigazgatóját és megkérdeztük, intézményükben a köznevelési törvényben foglaltakkal ellentétesen elfogadható-e az, hogy egy tanár politizáljon, ráadásul a tanórákon? Mit akarnak tenni, tesznek-e bármit annak érdekében, hogy a fent leírt jelenség iskolájukban megszűnjön?

Amint válaszolnak frissítjük cikkünket.

Vezető kép: cdn.nwmgroups.hu

(Füssy Angéla, pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Kedves Mérce és társaitok, ti tényleg halott újságírókat akartok látni?

Dopeman: nem lettem fideszes, de el kell ismerni Orbán Viktor kvalitásait (videó)