in ,

Csicskulás – Gyurcsányék újabb jogerős buktája – Ezentúl kijelenthető: Czeglédy tömte pénzzel a DK-t

Teljes egészében elutasította a Fővárosi Ítélőtábla a Gyurcsány Ferenc vezette szektapárt személyiségi jogi keresetét, amelyet Budai Gyula ellen nyújtottak be

Teljes egészében elutasította a Fővárosi Ítélőtábla a Gyurcsány Ferenc vezette szektapárt személyiségi jogi keresetét, amelyet Budai Gyula ellen nyújtottak be.

A DK ezúttal is azt sérelmezte, hogy a volt elszámoltatási kormánybiztos összefüggésbe hozta őket Czeglédy Csaba bűnös üzelmeivel, ám az ítélőtábla nem talált kivetnivalót a fideszes politikus szavaiban. Az ellenzéki párt egymilliós sérelemdíjat követelt – ehelyett most ők fizethetik ki a tetemes perköltséget.

 

Egyre kínosabb az a vergődés, amit az MSZP és a DK produkál annak érdekében, hogy tisztára sikálja, „koncepciós eljárás” ártatlan áldozataként tüntesse föl a bűnszövetségben elkövetett, több milliárd forintos kárt okozó költségvetési csalással gyanúsított szocialista politikust, Czeglédy Csabát. A vergődés abban ölt testet, hogy az MSZP, a DK és Czeglédy egyre újabb és újabb személyiségi jogi, rágalmazási pereket indít fideszes politikusok, kormánypárti portálok ellen, akik-amelyek beszélnek, írnak a szocialista politikus bűnlajstromáról. Olykor egy-egy szóba belekapaszkodva próbálnak sérelemdíjat kicsikarni „áldozataikból”, hogy aztán esetleges pernyertességüket úgy állíthassák be a nyilvánosság előtt, mintha Czeglédy egy ma született bárány lenne, a két balliberális pártnak pedig semmi köze nem lenne a súlyos korrupciós bűncselekményekhez.

Ennek az erőlködésnek egy újabb fejezete zárult most le azzal, hogy Fővárosi Ítélőtábla jogerősen, teljes egészében elutasította a DK személyiségi jogi keresetét Budai Gyula ellen. Az írásba foglalt verdiktet a napokban kapták kézhez a felek. A Gyurcsány-párt az állítólag létező „jó hírnevének” sérelme miatt perelte be a fideszes országgyűlési képviselőt. Keresetük szerint Budai 2017-ben azt a valós tényt, hogy Czeglédy volt a DK és Gyurcsány ügyvédje, továbbá, hogy a Gyurcsány-féle Altus Portfólió Kft. többször adott kölcsön a Czeglédyhez köthető Human Operator Zrt.-nek, illetve hogy Czeglédy ellen büntetőeljárás folyik, abban a hamis színben tüntette föl, mintha a gyanú szerinti bűncselekményből törvénytelen összegek kerültek volna a Gyurcsány-párthoz. Emellett a DK azt a Budai-kijelentést is nehezményezte, hogy megbízást adtak volna Czeglédynek kampánypénz gyártására.

  • Azonban az ítélőtábla a Gyurcsány-párt keresetét teljes egészében elutasította, így nemhogy egymillió forintos sérelemdíjat nem kapnak Budaitól, de még tetemes perköltséget is fizethetnek. A DK mellett Czeglédy Csaba volt a személyiségi jogi per másodrendű felperese, ő is egymilliós sérelemdíjat követelt a fideszes politikustól, ám az ítélőtábla a keresetét 90 százalékban elutasította, így csupán százezer forint sérelemdíjjal kell beérnie.

Czeglédy Csaba olvas (Fotó: Horváth Péter Gyula/PS)

Az ítélőtábla szerint nem állított valótlanságot Budai Gyula azzal, hogy Czeglédy Csaba egy olyan bűnszervezetet irányított, amely több mint hárommilliárd forintot tüntetett el, és kampánypénzt gyártott az MSZP-nek és a DK-nak. A jogerős döntés kimondta:

Az alperes az alapul szolgáló tényeket nem torzította el, nem hamisította meg, azokat nem tüntette fel hamis színben, azokból teljes mértékben okszerűtlennek nem tekinthető következtetést vont le, amely a véleménynyilvánítási szabadság magasabb szintű oltalmát élvezi. Az alperes a jelentős közérdeklődésre számot tartó ügyben álláspontját jogszerűen fejtette ki, véleménye nem indokolatlanul bántó, sértő, lealázó. 

Budai abban az egy dologban volt pontatlan, hogy azt állította, Czeglédy 2017 októberében is kapta 2,4 milliós fizetését a Human Operator Zrt.-től, holott akkor már néhány hónapja nem kapta.

Nemcsak Gyurcsány, a pártja is hazudik

Budai Gyula DK-val szembeni pernyertességének az ad különös bukét, hogy a Gyurcsány-párt korábban közleményben harsogta tele a nyilvánosságot azzal, hogy Budai

hazug kijelentései miatt a DK számtalan pert nyert meg ellene az elmúlt években.

Ezzel szemben a valóságban a DK soha egyetlen pert sem nyert Budai ellen, és most is nagyot bukott. Persze, ma már nem sokan kapják föl a fejüket arra, hogy az őszödi rétor pártja még véletlenül sem bír igazat mondani…

Kunhalmi Ágnes itt épp Czeglédy Csabáért tüntet tavaly márciusban a Szabadság téren (Fotó: Horváth Péter Gyula/PS)

Bukta-széria

Az elmúlt időszakban rájár a rúd a Budai Gyulával újat húzó baloldali pártokra, politikusokra. Mint arról tavaly novemberben beszámoltunk: hiába perelte be Kunhalmi Ágnes MSZP-s politikus rágalmazásért és becsületsértésért Budait, a bíróság megszüntette az eljárást. A verdiktből következően ezentúl nyugodtan kijelenthető: a súlyos korrupciós bűncselekményekkel gyanúsított Czeglédy Csaba pénzelte 2014-ben az MSZP kampányát Kunhalmi Ágnesen keresztül. Tavaly júniusban pedig az MSZP vesztett pert Budai ellen, s annak eredményeként immár bárki jogkövetkezmény nélkül közzéteheti: az MSZP-s Czeglédy Csaba bűnszervezetet működtetett, s a szálak az MSZP-hez és a DK-hoz vezetnek. 2017 júliusában az egykori MSZP-s, jelenleg DK-s Neupor Zsolt bukott pert Budai Gyula ellen.

Ismert, a szocialista Czeglédy Csabát és 21 társát bűnszövetségben, különösen jelentős értékre elkövetett költségvetési csalással gyanúsítják. A megalapozott gyanú szerint országszerte összesen kilenc iskolaszövetkezetet működtettek strómanokkal, fiktív módon, ezeknek a szövetkezeteknek adták át a Czeglédy cége által megszerzett munkákat.

A diákok, illetve sok esetben felnőttek, nyugdíjasok az iskolaszövetkezethez voltak bejelentve – gyakran utaztatták is őket egyik szervezetből a másikba. Az iskolaszövetkezetek adózási kötelezettségüknek nem tettek eleget, sőt, be sem nyújtottak adóbevallást. Ezzel az államnak a vizsgált időszakban mindösszesen 6,3 milliárd forint kárt okoztak.

(forrás: Pilhál Tamás, pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Nem stadion – Szlovák-magyar közös projektben fejlesztik az Ipoly Erdő területét

Hivatalos – Visszakapták a nyugdíjasok, amit Bajnai Gordon kormánya elvett