in , ,

Bréking! – Brüsszelben a magyar plakátot leszereltette az ottani rendőrség – Durva cenzúra Brüsszelben!

Persze nálunk lehetett

Megtiltották a magyar kormánynak, hogy Brüsszelben kampányoljon

 

A magyar kormány a bevándorlást támogató politika negatív következményeire, így a terrortámadásokban meghalt európaiakra akarta felhívni a figyelmet egy kisteherautón elhelyezett plakáton. Brüsszelben a helyi hatóságok azonban megakadályozták ezt.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, Magyarország kormányának a kisteherautója az Európa Unió és Belgium fővárosában egy plakátkampány keretén belül hívta fel a helyi közvélemény figyelmét a brüsszeli elit elhibázott migrációs politikájára, illetve Guy Verholfstadt volt belga miniszterelnök, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért (ALDE) nevű EP-csoport jelenlegi vezetőjének a felelőtlen kijelentéseire.

A plakáton az áll angol nyelven, hogy: Százak haltak meg terrortámadásokban 2015 óta Európában, de Guy Verhofstadt mégis azt állítja, nincs bevándorlási válság. Ez őrültség!

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára arról számolt be közösségi oldalán, hogy tegnap belga rendőrök állították meg a kisteherautót és arra kényszerítették a sofőrjét, szerelje le a feliratot és az esetről még felvételt sem lehetett készíteni.

Brüsszelben tehát cenzúra van, a kormány plakátját pedig be akarják tiltani. Guy Verholfstadt elmondhatta a véleményét, de nekünk magyaroknak ezt meg akarják tiltani – tudatta Dömötör.

A parlamenti államtitkár szerint ez teljeséggel elfogadhatatlan.

A plakátos autó a véleménynyilvánítás jogszerű és fontos eszköze, és a kormány ragaszkodik ahhoz, hogy a magyarok vélemény is megjelenjen ebben a vitában – tette hozzá.

(origo.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Apáti Bence darabokra cincálja az Index.hu-t!

Orbán Viktor zseniális válaszlevele Ronald S. Laudernek: Ön a sajtószabadság korlátozását kéri tőlem