in ,

Apáti Bence darabokra cincálja az Index.hu-t!

Nincs másik Index! – harsogja hónapok óta a majdnem mindentől és mindenkitől független Index.hu.

Nincs másik Index, de igény lenne rá

Nincs másik Index! – harsogja hónapok óta a majdnem mindentől és mindenkitől független Index.hu. Meg persze sok mást is. Például hogy Magyarországon tombol az antiszemitizmus. Legutóbb például arról írt a független-objektív Index, hogy már Izraelben is aggódnak a fokozódó antiszemitizmus miatt. Az ok a Figyelő hetilap címlapja. A címlapon a Mazsihisz elnöke látható, körülötte húszezresek röpködnek.

 

Ami azért különösen pikáns, mert arról meg tiszta erőből hallgatnak, amikor Izrael miniszterelnöke amiatt hálálkodik Orbán Viktornak, amiért megvédi Európát a túlnyomórészt antiszemita, Izrael-ellenes migránsok áradatától. Érdekes módon a majdnem mindentől független Index figyelmét az is elkerülte, hogy a Magyar Narancs nem is olyan régen a Figyelő címlapjához a megszólalásig hasonló borítóval rukkolt elő. Azon Köves Slomó szerepelt, aki tudvalevő, hogy nem támadja, hanem éppenséggel támogatja a kormány migrációs politikáját.

No de azzal a címlappal nem volt semmi baj. Az nem a „legalantasabb”, a vészkorszakot idéző reflexekre épített, az természetesen mindössze egy igazán briliáns és innovatív címlap volt, nem volt benne felfedezhető antiszemita utalás, csak a vegytiszta igazságot mutatta be, különben is orbántakarodj, meg egy igazi demokratának kutya kötelessége Orbán minden bizalmasát kilőni, hiszen csak így fog felépülni egy új és szabad Magyarország.

De az Index Szávay István döbbenetes kijelentéseiről sem sietett beszámolni, amikor meg beszámolt, a hírt jól eldugták a haladó szerkesztőségben dolgozók, és a címben is csak „Otromba szavakról” írtak. Nem vészkorszakoztak, nem antiszemitáztak, nem szerveztek fáklyás felvonulást és nem idézték, hogy „Leütöttem a kampós orrú rohadékot”.

Szávay különben is lemondott, nincs itt semmi látnivaló, a Jobbik már amúgy is néppártosodott, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a pártot jelenleg a zsidó származású képviselőket listázni szándékozó Gyöngyösi Márton és a volt egri szkinhedvezér, Sneider Tamás vezeti békés egyetértésben. Ilyen objektív a majdnem mindentől független Index.

Igen, csak majdnem. Mert például az a Friedrich Ebert Alapítvány, amely a német szociáldemokraták tulajdonában van, meglepően gáláns összegeket szokott az Indexhez vágni egy-egy tévedésekkel, ferdítésekkel és szándékos hazugságokkal megbolondított cikk elkészültéért cserébe. A cikkek és videók a migrációt hivatottak bemutatni, valami egészen abszurd nézőpontból. Földes András, az Index legendás mesélője, utazója és affektálóbajnoka az elkészült propagandaanyagok fő felelőse és kivitelezője. Ő az, aki némi pénzért cserébe mindig készségesen nekilát elmesélni, milyen szörnyű is volt az aleppói bombák rettenetes robaja elől menekülni a szíriai, középosztálybeli családoknak.

Az összes Friedrich Ebert Alapítvány által megtámogatott riportban felbukkannak azok a rémes beszámolók, amelyek arról szólnak, mennyi elmondhatatlan borzalmat voltak kénytelenek elviselni a damaszkuszi ügyvédekből, zenészekből és művészettörténészekből álló menekültek, amíg Magyarország határáig értek. Persze mondanunk sem kell, hogy Földes és a Friedrich Ebert Alapítvány szerint a szíriai polgárháborúban átélt traumák – az Iszlám Állam kegyetlenkedései, a vegyi támadások, a bombázások – meg sem közelíthetik azt a brutalitást, amit a csúnya, idegengyűlölő magyar hatóságoktól kellett elszenvedniük a szerencsétlen szíreknek.

Például nem engedték be őket Magyarországra, akiket meg beengedtek, azok csak napi háromszor kaptak ételt ásványvízzel, ami, lássuk be, tényleg maga a földi pokol.

A Földes, az Index és a német baloldal koprodukciójából létrejött érzékenyítő propagandaanyagok igazságtartalmáról azóta sok minden kiderült. Például hogy nyomokban valóságot is tartalmaztak. Tényleg csak nyomokban, mert ugyan középosztálybeli szírek is jöttek a migránsáradattal, de diplomást azóta se látott senki, pedig higgyék el, nagyon sokan keresik őket, ellenben a német utcák, terek és fogdák inkább analfabéta, iskolázatlan, képzetlen, nyelvet nem beszélő afgánokkal, irakiakkal, eritreaikkal, pakisztániakkal és bangladesiekkel vannak tele.

A majdnem mindentől független Index egészen biztosan tudta, hogy hazugságokkal győzködi a magyarokat, mikor szakmányban hozta le az angolul perfektül beszélő szíriai agysebészekről szóló megható történeteket a valóság bemutatása helyett, na de a libsiknél a cél mindig szentesíti az eszközt, valamint van az a pénz, amitől korpásodik a haj és ­szíriai lesz az afgánból.

A majdnem mindentől független Index Magyarországot támadó cikkeit mások is szponzorálják. Ott van példának okáért az Eurológus nevű rovatuk, amelyet az Európai Unió támogat. A pontos összeget ez esetben sem tudjuk. A rovatban minden magyarországi intézkedésről hosszan és szájbarágósan magyarázzák el, miért dilettáns, rossz és hibás, miért nincs összhangban az úgynevezett európai értékekkel, és miért fogja tönkretenni és csődbe vinni mind Magyarországot, mind az Európai Uniót.

De Soros úr alapítványait is megtalálhatjuk a független Index támogatói között. Naná! Vagy ott van az egyik nagy telefontársaság, amelyik a London calling rovatot szponzorálta, amelyben az őrülten független Index lelkendezve mutatta be azokat a bátor és mobilis magyarokat, akik már nem bírták egy perccel sem tovább a diktatúra fojtogató bűzét elviselni, és Londonba költöztek. Másnap persze meg amiatt sopánkodtak az őrülten függetlenek, hogy jaj istenem, milyen sokan hagyják el Magyarországot. Izgalmas, ugye?

„Nincs másik Index.” Hónapok óta ezzel a szlogennel tarhálnak a majdnem mindentől függetlenek. Pedig milyen jó is lenne egy másik Index. Amelyik valóban független.

(magyaridok.hu, Apáti Bence)

Az agybéna ellenzék kukásnak állt

Bréking! – Brüsszelben a magyar plakátot leszereltette az ottani rendőrség – Durva cenzúra Brüsszelben!