in ,

Botrány van! Máris reagált Varga Judit Donáth Anna öszödi beszédére!

Ilyen az, amikor valaki Brüsszelben és Budapesten is a brüsszeli érdekeket képviseli.

Ilyen az, amikor valaki Brüsszelben és Budapesten is a brüsszeli érdekeket képviseli. De nyilvánosan ezt persze nem meri vállalni (még) – így kommentálta Varga Judit igazságügyi miniszter Donáth Anna coming out-ját, amelyben a Momentum EP-képviselője maga ismeri el, hogy folyamatos kapcsolatban van a magyarokat és Magyarországot megsértő Věra Jourovával, az Európai Bizottság alelnökével, és tanácsokkal látja el, hogy milyen témák mentén támadhatják Magyarországot.

Varga Judit igazságügyi miniszter négy pontban foglalta össze véleményét Donáth Anna álságos viselkedéséről. Például hozta emlékezetes vitáját, amelyben a képviselőnő kénytelen volt elismerni: ha egyenként végignézzük a jogállamisági kritériumokat, azokban Magyarország jól áll.

1.) A közös élő televíziós vitánkon Donáth Anna momentumos EP képviselő ország-világ előtt letagadja, hogy sűrűn egyeztetne Vera Jourova bizottsági alelnökkel Magyarországgal kapcsolatban és bármi köze lenne a Magyarország elleni összehangolt brüsszeli támadásokhoz.

2.) A Hírtv birtokába került és most nyilvánosságra hozott belső momentumos videófelvételen pedig azzal büszkélkedik ugyanez a Donáth Anna, hogy folyamatosan informális kapcsolatban áll Judith Sargentini európai parlamenti utódjával és legalább 3 naponta egyeztet Vera Jourovával informálisan, elérendő, hogy politikai következményei legyenek a magyar Kormány döntéseinek. Még azt is hozzáteszi a most kiszivárgott felvételen, hogy rengeteg informális telefonhívás és beszelgetés történt, hogy az uniós politikusokat megmentse az öngóloktól…

3.) Ilyen az, amikor valaki Brüsszelben és Budapesten is a brüsszeli érdekeket képviseli. De nyilvánosan ezt persze nem meri vállalni (még).

4.) Azt már csak halkan kérdezem, hogy miért akar valaki másokat megóvni az öngóltól, ha magát nem tudja…

 

 

Ismert: a Hír TV Informátor című műsorának birtokába jutott felvételeken a Momentum képviselője maga ismeri el, hogy folyamatos kapcsolatban van a magyarokat és Magyarországot megsértő Věra Jourovával, az Európai Bizottság alelnökével, és tanácsokkal látja el, hogy milyen témák mentén támadhatják Magyarországot. A videó tanúsága szerint Donáth Anna politikai következményeket akar.

Néhány idézet a videóból:

Engem rengetegen keresnek. Hát a jogállamisági kérdések hozzám tartoznának. Věra Jourovával háromnaponta beszéltem telefonon. Informálisan. Ugye, merthogy nem tudom, akik néznek minket, ti tudjátok-e, de Věra Jourová egyrészt a bizottság egyik alelnöke, másrészt pedig az ő portfóliójába tartoznak a jogállamisági kérdések. Tehát, hogy ez ezért is fontos.

A Momentum EP-képviselője utal arra is, hogy már most azon dolgozik, hogy a Sargentini helyére kinevezett Gwendoline Delbost “támogassa”. A Momentum politikusa a következőkről is beszél:

De hogy nem hajlandóak ennél tovább menni, és akár politikailag elítélő nyilatkozatokat tenni. Ezért tudja a magyar (…) kiforgatni akár Von der Leyen, akár Věra Jourovának a szavait sok esetben. de rengeteg informális telefonhívás, beszélgetés történt – nemcsak velük, hanem az új Sargentinivel is, Gwendoline Delbos-szal, francia képviselő a zöldektől, ő viszi tovább a magyar kérdést… és hát azt kell, hogy mondjam, hogy 90 százalékban sikeres volt az én munkám, nagyon-nagyon sok öngóltól meg tudtam őket menteni, sajnos nem mindegyiktől.

 

(pestisracok.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Ebből nyivákolás lesz! Hatalmas kormányzati zöldfejlesztés indul Budapesten

Pilhál Tamás véleménye az egyetemfoglaló ripacsokról