in ,

Beintünk a nemzetközi vakcinagyártó milliárdosoknak – Októberben már gyárthatják a magyar koronavírus-vakcinát

A vírus izolálásának befejezésével új szakaszba lépett a hazai gyártású koronavírus-vakcina fejlesztése.

A vírus izolálásának befejezésével új szakaszba lépett a hazai gyártású koronavírus-vakcina fejlesztése. Ha minden jól megy, akkor októberre megindulhat a vakcina kis szériás gyártása – tájékoztatott a Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ és a Debreceni Egyetem együttműködésében, az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával

megkezdődött az új koronavírus-vakcina fejlesztése.

Mint ismeretes a két intézmény a közelmúltban Prof. Dr. Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter jelenlétében írta alá a korszerű hazai oltóanyag-gyártás létrehozásának elősegítésében való együttműködést. Az NNK és a Debreceni Egyetem is rendkívül gazdag tapasztalattal és tudományos háttérrel, valamint korszerű infrastruktúrával rendelkezik, amely lehetővé teszi ezt a jelentős orvostudományi kutatást.

Az Emmi háttérintézményében,

az NNK-ban március közepén Európában az elsők között izolálták az új koronavírust,

és ma már a Covid-19-nek 30-40 különböző személyből származó izolált vírusával rendelkeznek, amely az alapot biztosítja a mostani közös vakcinafejlesztéshez.

A kutatás jelenlegi fázisában

először kiválasztják azokat a különböző vírustörzseket, amelyeket fel kell használni a fejlesztés során, majd tesztelik azokat a sejtkultúrákat, amelyek a leginkább alkalmasak a vakcina kifejlesztéséhez. Hatékonyságvizsgálatokat végeznek és megkezdődhetnek az állatkísérletek.

Az ambiciózus tervek szerint

már idén októberben elindulhat a vakcina kis szériás gyártása.
(888.hu)
Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Nem stadion – Átadták a Szent Ferenc Kórház felújított szárnyát

3D szemüveget fel! Jakab elkezdte a lefejezéseket – Sneider Tonyó után Bundás Andi is megy a levesbe – Videó