in ,

Nem stadion – Átadták a Szent Ferenc Kórház felújított szárnyát

Az eseményen Varga Mihály pénzügyminiszter, a II-III. kerület fideszes országgyűlési képviselője is beszédet mondott.

A tárcavezető szerint az elmúlt hónapokban az egész világ figyelme az egészségügy felé fordult, a járvány után más szemmel nézünk az ágazatra, új elvárások fogalmazódnak meg az ellátással kapcsolatban. Így folytatódik az egészségügyi intézmények felújítása, bővítése is.

Ismertetése szerint a II. kerületben lévő Szent Ferenc Kórház 3 éve kezdődött rekonstrukcióját eddig 4 milliárd forinttal támogatta a kormány. Ez a beruházás is az Egészséges Budapest Program része, melynek elindulásáról 2016-ban született döntés. A programban 2026-ig 700 milliárd forintot fordítanak egészségügyi beruházásokra, az intézményrendszer, az eszközök és az infrastruktúra fejlesztésére, bővítésére.

A cél a betegellátás színvonalának és az egészségügyben dolgozók élet- és munkakörülményeinek javítása – jelentette ki Varga Mihály.

Toldy-Schedel Emil, a kórház főigazgatója az átadás alkalmából elmondta: a beruházás ősszel zárult volna, de a járványra tekintettel a kivitelezővel egyeztetve sikerült az átadást előrehozni. A kórház így jóval több beteget tud ellátni, ha lesz a járványnak második hulláma, akkor koronavírus-fertőzötteket is.

(888.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Nagyon hiányzik Tarlós István!

Beintünk a nemzetközi vakcinagyártó milliárdosoknak – Októberben már gyárthatják a magyar koronavírus-vakcinát