in ,

Bayer Zsolt a szart is kiperli a hazudozó, hazaáruló Ujhelyiből

Az eddiginél is nagyobb bohócot csinált magából Ujhelyi István

Bayer Zsolt beperli Ujhelyit, amiért a wellness-politikus hazug idézetet adott a szájába

 

Az eddiginél is nagyobb bohócot csinált magából Ujhelyi István (már ha ez egyáltalán lehetséges). A szocialisták uniós kampányfőnöke olyan kitalált mondatot adott Bayer Zsolt szájába, amelyet a Magyar Nemzet főmunkatársa soha nem mondott, vagy írt le. Ujhelyi ezzel a hamisított idézettel próbálta mentegetni a fideszes szavazókat lepatkányozó párttársát, Bangónét. Ám a szocialisták wellness-szakértője ezúttal hatalmas bakot lőtt, és készítheti a pénztárcáját, ugyanis Bayer Zsolt portálunknak elmondta: beperli Ujhelyit és mindazokat, akik ezt a koholmányt terjesztik róla…

Tényleg nem gondoltuk, hogy a patkányozásba való beleállást is sikerülhet alulmúlnia Ujhelyi Istvánnak, de ránk cáfolt. Az MSZP wellness-szakértője az ATV minapi Egyenes beszédében ugyanis Bangóné Borbély Ildikó szerecsenmosdatása közepette a következőket adta elő (az alábbi videón 5:00-tól):

Bangóné Borbély Ildikó nem akart szavazókat sértegetni, senkit nem akart megbélyegezni. De hogy erre egy hazug kampányt indítson a Fidesz, és mi hetekig csak bámuljunk, és nézzük, hogy hoppá, az egész ország úgy tudja, hogy egyébként mi a Fidesz szavazóit bélyegeztük meg, miközben Bayer Zsolt tavaly azt mondta, hogy az összes állat, aki egyébként nem az a 2,8 millió, aki a Fideszre szavazott, az takarodjon az országból. Ilyesmi mondata volt ugye tavaly Bayer Zsoltnak.”

 

 

 

Ujhelyi semmilyen forrást nem jelölt meg, de minden bizonnyal arra a szövegre utalt, amelyet – Bayer Zsolt fényképéhez csatolva – DK-s, szocialista és jobbikos trollok tavaly óta lankadatlanul terjesztenek a Facebookon:

Magyarországon él 2,8 millió tisztességes magyar ember, akik a Fideszre szavaztak. A többi rohadt állat nyugodtan takarodhat innen a francba, még beléjük is rúgok kifelé menet, hogy minél messzebbre repüljenek. Szóval takarodó van picinyeim, ez már a mi országunk!” 

Ezzel a három mondattal, illetve ennek rövidített, Ujhelyi-féle változatával mindösszesen az a gond, hogy Bayer Zsolt ilyet soha nem mondott, soha nem írt. Ezt a PestiSrácok.hu-nak a publicista is megerősítette. Egyúttal fölidézte: a hamisítványt már tavaly elkezdték róla terjeszteni az interneten, a publicista akkor külön blogbejegyzésben cáfolta, hogy tőle származna, ám a rágalmazókat ez nem hatotta meg, azóta is küldözgetik egymásnak a légből kapott szöveget.

Hogy primitív koholmányról van szó, az még a fősodratú ellenzéki sajtó nagy része számára is egyértelmű volt – az Indexet és a Népszavát leszámítva. Előbbin egy blogger habosította a fiktív történetet, a Népszava pedig még tavaly májusban – névtelen szerző mögé bújva – adta közre a koholt Bayer-citátumot. Emellett még néhány legalja ballib fakenews-gyár is rácuppant az álhírre, mint például a Városi Kurír, a Balra, magyar!, a Propeller vagy a Kolozsvári Szalonna. Ezeken tenyésztik azokat a gyűlölködő DK-s, MSZP-s trollokat, akik aztán a Facebookon egymást túllicitálva terjesztik a legképtelenebb marhaságokat jobboldali, konzervatív politikusokról, közszereplőkről…

Bayer Zsolt publicista és Szarvas Szilveszter, a PestiSrácok.hu főszerkesztő-helyettese. (Fotó: Horváth Péter Gyula/PS)

Bayer Zsolt a PestiSrácok.hu-nak elmondta: pert indít Ujhelyi István, az Index, a Népszava és mindazon „újságok” ellen, amelyek a hamis idézetet neki tulajdonították. További jó hír: Ujhelyi a 2,2 millió forintos európai parlamenti alapbéréből és százezer forintos napidíjából valószínűleg ki tudja majd fizetni a tetemes kártérítést, amelyet az ilyen horderejű, nagy nyilvánosság előtti rágalmazásért a bíróság ki szokott szabni az elkövetőkre.

Bábu-sirató

Egyébként Ujhelyi az ominózus Egyenes beszédben 8:14-nél előadta a mártír nagyjelenetet, amiért tavaly szeptemberben fölakasztottak egy őt ábrázoló bábut.

  • Természetesen Ujhelyi ezúttal is csak a történet legfontosabb részét hallgatta el. Nevezetesen: az a bábu eredetileg nem Ujhelyit, hanem Orbán Viktort ábrázolta, amelyet a magukból kivetkőzött szocialista és DK-s tüntetők egy tavalyi, Parlament előtti rendezvényen köpködtek, rugdostak, gyaláztak.

Mint arról beszámoltunk, a Vadhajtások ezt nem hagyta annyiban: stábjuk elcsente a bábut, Orbán fotóját kicserélték Ujhelyijére, és fejjel lefelé fölakasztották egy fára a néhai Köztársaság téren (mai nevén: II. János Pál pápa tér). A lógatásról fényképeket is készítettek, amik Ujhelyit annyira fölháborították, hogy feljelentést tett. Az MSZP-s politikust érdekes módon az egyáltalán nem zavarta, hogy az Orbán-bábut előzőleg hogyan gyalázták az ellenzékiek a Kossuth téren – az még nyilván az európai értelemben vett véleménynyilvánítási szabadság körébe tartozott szerinte. Ám amint a fotót kicserélték az övére, és „megtornáztatták”, hirtelen gyűlölet-bűncselekménnyé változott az egész, amelyért egyes egyedül Orbán Viktor gyűlöletpolitikája a felelős. (Nem vicc: ez utóbbit Ujhelyi képes volt beleírni a tavaly szeptemberi közleményébe!)

A később ujhelyisített Orbán-bábu. (Fotó: Vadhajtások)

Ujhelyi szerint a bábuakasztás azért történhetett meg, mert őt a rendszer hazaárulónak bélyegezte a Sargentini-jelentés megszavazásáért. Ám a rendszernek nem kellett őt hazaárulónak bélyegeznie, hiszen korábban megtette azt ő maga. 2015 decemberében ugyanis Ujhelyi még arra hivatkozva nem szavazta meg a szavazati jog felfüggesztéséhez vezető, 7-es cikkely szerinti eljárás megindítását Magyarország ellen, hogy az a hazaárulással egyenértékű. Mint akkori közleményében fogalmazott:

Sem korábban, sem a jövőben nem fogok megszavazni olyan javaslatot, amely a 7-es cikkely alkalmazását szorgalmazza, vagy amely legalábbis megnyitja a lehetőségét az állampolgárokat is érdemben sújtó szankcióknak.

Tavaly viszont már rinocérosz-arcbőrrel rábólintott a 7-es cikkely szerinti eljárásnak megágyazó Sargentini-hazugsággyűjteményre, sőt még azt bizonygatta, ez hazafias kötelezettség volt a részéről. Saját korábbi morális zsinórmértéke szerint Ujhelyi István tehát egy hazaáruló, aki most a kitalált Bayer-idézet terjesztésével végképp és visszavonhatatlanul bizonyította: tisztességtelen, hazug ember.

 

(Pilhál Tamás, pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Nyílt levél Bangónénak! – Ön megbukott

Csaló Jobbik – A Jobbik egykori szimpatizánsai aláírásait hamisíthatta az EP-ajánlóíveire