in ,

Agyhalott Tóta W. azt hazudta, hogy Dugovics Titusz nem is létezett

Íme a válaszunk

Így néz ki a HVG-re hányt újabb Tóta Wés gazemberség címe:

 

A teljes tartalommal nem is foglalkozunk, kivéve egy részlettel.
Ugyanis ezt állítja Tóta W. baromarcú:

Ja és kitalált hősök vannak benne, továbbá megmásították Dugovics Tituszt, aki ööö… akiről tudjuk, hogy eleve kitalált hős, de az más.

 

Nem, Árpika, nem más! A ti kis hazug sajtótok kiabálja már éve óta, hogy Dugovics Titusz kitalált személy, és ezt Te most visszaböfögöd!

Na, akkor most egy kis idézet a Wikipédiából Dugovics Tituszról:

..a törököt a mélybe rántó vitéz esetének lehet történelmi valóságalapja, a hősiesen megharcolt nándorfehérvári csatában történhetett ilyen hősies cselekedet, és történelmi tény, hogy a 15. században valóban „keringett valamiféle történet egy ismeretlen katonáról, aki így adta bizonyságát hősiességének.” Miközben az is igaz, hogy az „ostromlóval a mélybe ugró várvédő hős” alakja vándormotívumként számtalan középkori várostrom krónikájában megjelenik.

Aztán így ír a Wikipédia:

1824-ben Döbrentei Gábor tudományos igényű cikkében bizonyította, hogy Bonfini nándorfehérvári hőse egy Dugovics Titusz néven élt valós személy volt (Dugovics Titus, ki magát, csakhogy nemzete győzzön, halálra szánta Belgrádban; megjelent: Tudományos Gyűjtemény). Döbrentei 1821-ben Szombathelyen járva Horváth József Elek költőtől egy asztali beszélgetésben hallotta, hogy a helyiek tudni vélik a – közbeszédben akkor már sokat emlegetett – nándorfehérvári hős nevét: egy Dugovics Imre nevű vasi nemes birtokában van olyan régi okirat, amely bizonyítja, hogy a legendás vitéz nem más, mint az ő felmenője, Dugovics Titusz…..
Emellett az „ostromlóval a mélybe ugró várvédő hős” alakja vándormotívumként számtalan középkori várostrom krónikájában megjelenik.

 

Na, eddig az idézetek. Persze, megpróbálták a Kádár rendszerben, de még 2009-ben is kétségbe vonni Dugovics Titusz létezését, de nem jött össze.

Legyen ennyi elég Tóta W-ből, és a hazugságaiból!
Tóta W. megpróbál a kultúrharc dolgaiba beleugatni: sikertelenül.

Árpi, Neked senki nem osztott lapot. Helyedre!

mindenszo.hu

 

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Szijjártó rendet tesz: a volt macedón miniszterelnök teljesen szabályosan lépte át a határt

Bayer Zsolt Ujhelyiről: “…az Ujhelyihez fogható valami tényleg egyszer egy évszázadban mászik elő a lapos kövek alól..”