in ,

A mosolygós szemű miniszter újabb bejelentése: családi tetőtér-beépítésekre is jár a kiemelt összegű csok

A TÖBBGENERÁCIÓS INGATLAN KIALAKÍTÁSÁHOZ A FIATALOK JOGOSULTAK AZ ÚJ LAKÁSOKRA SZÓLÓ TÁMOGATÁSI ÉS HITELÖSSZEGEKRE JANUÁR 1-JÉTŐL

Többgenerációs otthonok létrehozását is támogatja a kormány, azaz a tetőtér-beépítésekre a kiemelt összegű csokot lehet igényelni 2021. január 1-jétől – jelentette be Novák Katalin családügyi miniszter, aki szerint ezzel felteszik a koronát az otthonteremtési programra, „befejezik az építkezést”. A miniszter szerint gyakori élethelyzet, hogy egy családban egy ház tetőterét beépítenék. Az igénylés feltétele az lesz, hogy a nagyszülőktől önálló, más tulajdonban lévő, külön bejáratú otthon jöjjön létre konyhával, fürdőszobával, lakótérrel. További kikötés, hogy egy gyermek esetén legalább 40, két gyermeknél 50, három vagy több gyermeknél 60 négyzetméter legyen az alapterület.

 

Novák Katalin hangsúlyozta, a csok általános szabályai vonatkoznak erre az esetre is, azaz meglévő gyermeknél nincs életkori határ, a vállalt gyermekeknél viszont legfeljebb 40 éves lehet az anya.

 

 

 

A vissza nem fizetendő támogatás egy gyermeknél 600 ezer forint, két gyermeknél 2,6 millió forint, háromnál 10 millió forint. A kétgyermekesek ehhez felvehetik a legfeljebb tízmillió forintos támogatott kölcsönt, a háromgyermekesek pedig akár 15 millió forintot.

 

(hirtv.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Vidnyánszky kimondta a lényeget: ami az egyetemen jelenleg történik, az a baloldali pártok irányításával valósul meg

Kaczyński: megvédjük templomainkat!