in ,

A Momentum szerint a magyarok “ukránok” meg “szerbek”. Ez a politikai várható tőlük

A Momentum egészségpolitikáról szóló Facebook-oldalán lettünk figyelmesek az oldal nevében megírt, a kárpátaljai és délvidéki magyarokat sértő hozzászólásra

„Ukránozik” a Momentum

A Momentum az egészséges országért Facebook-oldalán heves vita alakult ki az EP-választás külképviseleti szavazati arányait tárgyaló bejegyzés alatt. Sokan összekeverték a levélszavazatokat és a külképviseleteken leadott szavazatokat. Az előbbi szavazatleadási formában 1 százalék (553 szavazat), míg az utóbbi esetében 29 százalék (5078 szavazat) voksolt a Momentumra. (A párt országosan 10 százalékos eredményt ért el.)

A Facebook-oldal kezelője a szavazási formákat összekeverő felhasználók hozzászólásaira többnyire korrektül válaszolt: belinkelte a külképviseleti szavazás eredményét.

Ám annak a kommentelőnek, aki a Fidesz által fölényesen megnyert levélszavazás eredményét linkelte be, a Momentum az egészséges országért a következő választ adta:

„A levélszavazás eredménye hűen tükrözi az ukrán és szerb szavazók fogékonyságát a magyar kormány propagandájára”

– sértve meg ezzel több százezer határon túli nemzettársunkat.

Fotó: Facebook (képernyőkép)

Mindez annak fényében különösen érdekes, hogy a Momentum – például a Demokratikus Koalícióval ellentétben – eddig nem beszélt negatív hangnemben a határon túli magyarokról, sőt, Fekete-Győr András pártelnök nevében a mozgalom kiállt a székely autonómia ügye mellett.

(demokrata.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

H&M bojkott indul – Homoszexuálisokkal és migránsokkal reklámozza új ruháit a H&M

Hajókatasztrófa – Hagyják békén dolgozni a hatóságokat! Elég volt a hisztériából!