in ,

A hét jó híre – Egymásnak esett az ellenzék Budapesten

Elosztotta a kerületeket az MSZP, a Párbeszéd, a DK és a Momentum

Budapest, 2019. március 14. Keresztes László Lóránt, és Demeter Márta, az LMP társelnökei, Puzsér Róbert főpolgármester-jelölt, Sneider Tamás, a Jobbik elnöke és Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnökhelyettese (b-j) a Mit jelent a XXI. századi politika? címmel tartott sajtótájékoztatón a Fortuna rendezvényhajón 2019. március 14-én. A Jobbik bejelentette, hogy beáll az LMP által támogatott független főpolgármester-jelölt mögé. MTI/Máthé Zoltán
Csonka ellenzéki összefogást hirdetett az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Momentum a fővárosban az őszi önkormányzati választásokra. A huszonhárom budapesti kerület baloldali polgármesterjelöltjeinek megnevezése kapcsán az együttműködésből kimaradt, kihagyott Jobbik, LMP és Puzsér Róbert kampánycsapata korrupcióval, kapzsisággal és az ellenzék megosztásával vádolja az összefogást.

„Budapesten az MSZP tudatosan az ellenzék megosztására játszik. Nem beszélnek programról, nem egyeztetnek Budapest jövőjéről, hanem kizárólag pozíciókkal seftelnek. Ezzel ellehetetlenítik a teljes ellenzéki együttműködést” – olvasható az LMP, a Jobbik és Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt Sétáló Budapest csapatának szombati közös sajtóközleményében, amely arra reagál, hogy négy balol­dali ellenzéki párt, az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Momentum közös kerületi polgármesterjelölteket állított.

A közlemény aláírói szerint a kétharmad okozóival – „az olimpiát megszavazó Karácsonnyal, a zuglói parkolási botrányt eltagadó Horváth Csabával, az MSZP-vel és a DK-val” – nem lehet leváltani a kétharmadot, és számukra elkeserítő, hogy „a parkolási maffiát és korrupt szocialista világ túlélését” szolgáló együttműködéshez a Momentum is csatlakozott.

Sem az LMP, sem Puzsér, sem pedig a Jobbik nem kért a balliberálisok fővárosi összefogásából

Az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Momentum szombaton a belvárosi Kamermayer Károly téren jelentette be közös kerületi polgármesterjelöltjeit. – A jelölteket közösen támogatják, ők a kerületekben a legesélyesebbek arra, hogy leváltsák a Fidesz embereit, és az összefogás résztvevői támogatni fogják a főpolgármester-jelölti előválasztás második fordulójában nyertes jelöltet – mondta Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke.

A megállapodás szerint az MSZP a II. kerületben Őrsi Gergelyt, a III. kerületben Kiss Lászlót, az V. kerületben Tüttő Katát, a X. kerületben Somlyódi Csabát, a XIII. kerületben Tóth József jelenlegi polgármestert, a XIV. kerületben Horváth Csabát, a XVIII. kerületben Szaniszló Sándort, a XIX. kerületben Vajda Péter polgármestert, a XX. kerületben Szabados Ákost, Csepelen Takács Mónikát jelöli. DK-s jelöltek hat kerületben lesznek, a VII. kerületben Niedermüller Péter, a XI. kerületben László Imre, a XII. kerületben Élő Norbert, a XV. kerületben Németh Angéla jelenlegi polgármester, a XVI. kerületben Nemes Gábor, a XVII. kerületben pedig Gy. Németh Erzsébet indul majd. A Párbeszéd az I. kerületben Váradiné Naszályi Mártát jelöli, a IX. kerületben viszont még nincs végleges döntés arról, hogy kit javasolnak. A Momentum a IV. kerületben Déri Tibort, a VI. kerületben Soproni Tamást, a XXII. kerületben Havasi Gábort nevezi közös jelöltnek. A XXIII. kerületben is a Momentum jelöl, de még nincs döntés arról, hogy kit.

Közben megjelentek olyan sajtóinformációk is, amelyek szerint a IX. és XXIII. kerületben azért nem nevezett meg jelölteket a baloldal, mert ezt a két helyet szánták volna az LMP-nek, és most is bíznak abban, hogy megváltozik a párt véleménye, és csatlakozik az összefogáshoz.

(Baranyai Gábor, magyarnemzet.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

Ez ma Nagy-Britannia: ötven késszúrással gyilkolta meg keresztény hitre áttért feleségét egy iráni migráns

Most kaptuk a hírt – Elsőként a Fidesz-KDNP adta le az ajánlásokat