in ,

A fagyi visszanyalt – A jobbikos Szilágyi családja százmilliókat keresett a betiltott szerencsejáték-automatákon

Szokatlanul erős hangnemben támadta Szilágyi György jobbikos képviselő Orbán Viktort –

Szokatlanul erős hangnemben támadta Szilágyi György jobbikos képviselő Orbán Viktort – írja az Origo.hu, holott a portál szerint a magát a szegények képviselőjének beállító politikus nem veti meg a luxust. Miközben fényűző körülmények között vett részt a riói olimpián, magát vagyonnyilatkozata alapján az egyik legszegényebb politikusként tünteti föl. Ehhez képest a portál információi szerint sógóra lévén Szilágyi volt a kapcsolat a szerencsejátékipar és a Jobbik között.

A portál arról ír, Szilágyi György jobbikos képviselő szokatlan vehemenciával támadta nemrégiben Orbán Viktort a Parlamentben. A stíluson kívül az Origo.hu szerint azért visszás, a magát a szegények barátjának beállító Szilágyi támadása, mert ő maga sem veti meg a luxust. A riói olimpiára kilátogató képviselő business osztályon repült, és egy elegáns szállodában töltötte el az időt. A brazil utazás a portál számításai szerint  2,5-3 millió forintba kerülhettek. Az Origo.hu arra is felhívja a figyelmet, hogy ehhez képest a legfrissebb vagyonnyilatkozata szerint az egyik „legszegényebb” országgyűlési képviselő. Egyetlen ingatlan sincs a nevén, csupán 6,2 millió forint megtakarítása és egymillió forint követelése van. Emellett egy 2012-es Volkswagen Passat-tal jár.

A portál arról is ír, a balra orientálódó Jobbik politikusa az egyik legnagyobb ellenzője volt a szerencsejáték-törvénynek 2012-2013 környékén. E tevékenysége kapcsolatban állhatott azzal a ténnyel, hogy sógora, Csizmarik Gyula a jogszabály életbe lépése előtt három szerencsejáték-szervező, valamint játékautomatákat üzemeltető cégnek volt az ügyvezetője, tulajdonosa. A vállalkozások sokat hoztak a család asztalára, 2012-ig évi több mint 100 millió forintos forgalmat bonyolítottak le a szerencsejáték piacon. Mint az Origo.hu írja, „korabeli sajtóértesülések azt sugallták, hogy a családi vállalkozás sikerszériájának ápolásában kulcsszerepe lehetett Szilágyinak, akinek feltehetően az volt a feladata, hogy parlamenti képviselőként lobbizzon a szigorú törvény elgáncsolásáért”. A portál úgy véli, a szerencsejáték-törvény óta hevesen támadó Szilágyi volt a kapcsolat a szerencsejátékipar és a Jobbik között. Mint megjegyzik, a jobbikos politikus nemcsak a magyar kormányfő ellen kelt ki hevesen a parlamentben, hiszen tavaly Dömötör Csabát, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkárát fenyegette meg veréssel.

Forrás: origo.hu; fotó: MTI

(forrás:pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hozzászólások

hozzászólás

Nem stadion! – Bréking: Budapesten lesz a Jaguar legújabb fejlesztő központja – A libsik majd ebbe is belekötnek

Hoppá! – Újra lesz Putyin-Trump csúcstalálkozó