in

Hoppá! – Újra lesz Putyin-Trump csúcstalálkozó

A G20-csoport november 30-án és december 1-jén tartandó argentínai csúcstalálkozóján tárgyal majd egymással Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök

A G20-csoport november 30-án és december 1-jén tartandó argentínai csúcstalálkozóján tárgyal majd egymással Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök a Kreml tájékoztatása szerint.

 

 

Jurij Usakov, az orosz elnök külpolitikai tanácsadója jelentette be a nagy eseményt újságíróknak pénteken az orosz fővárosban. Putyin és Trump legközelebb november 11-én, az első világháborút lezáró fegyvernyugvás 100. évfordulójáról való párizsi megemlékezés alkalmából találkozik majd egymással.

John Bolton amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó korábbi közlése szerint a francia fővárosban lefolytatandó tárgyalás nem lesz hosszabb lélegzetű, azonban a G20-as annál inkább. Ezt pénteken Usakov is megerősítette.

Fotó: AFP

A Buenos Aires-i orosz amerikai különcsúcs még csak az előkészítés stádiumában van”

– tette hozzá Usakov.

A Kreml tisztségviselője nem kívánt prognózisokba bocsátkozni azzal kapcsolatban, hogy mikor utazik majd az Egyesült Államokba Nyikolaj Patrusev, az orosz biztonsági tanács főtitkára.

Csütörtökön Anatolij Antonov washingtoni orosz nagykövet újságírók előtt kijelentette, arra számít, hogy a látogatás hamarosan megvalósul, és hogy Patrusevet ugyanúgy a legmagasabb szinten fogadják majd Washingtonban, ahogy ezt Putyin tette Bolton esetében, aki október 21. és  23. között tárgyalt Moszkvában

(forrás: Bokor Gábor, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

A fagyi visszanyalt – A jobbikos Szilágyi családja százmilliókat keresett a betiltott szerencsejáték-automatákon

Wilders: Orbán Viktor egy hős