in

Zuhan a Jobbik, ki tudja hol áll meg?

Századvég: Gyengült a Jobbik

Stabilan vezetnek a kormánypártok, az MSZP a második erő

A Századvég szeptember végi közvélemény-kutatása szerint a Fidesz-KDNP továbbra is stabilan vezet a politikai erőtérben, míg a Jobbik gyengülése tovább folytatódott.

századvég jobbik grafikonA Századvég Alapítvány szeptember 23-a és 27-e között végzett telefonos közvélemény-kutatásának eredménye azt mutatja: a kormánypártok jelenleg 34 százalékon állnak a teljes népességen belül, azaz stabilan vezetik a pártok preferencia-rangsorát, míg az MSZP hosszú idő után újra megelőzte a Jobbikot, így 10 százalékkal a második helyen áll.

A Jobbikra a válaszadók 9 százaléka voksolna, az LMP támogatottsága 5 százalék, a Demokratikus Koalícióé 4 százalék. Az Együtt továbbra is 1 százalékon áll, más pártokat a megkérdezettek 7 százaléka választana, a bizonytalanok aránya pedig jelenleg 30 százalék – olvasható a Századvég közleményében.

A kutatás szerint a Fidesz-KDNP a biztos szavazó pártválasztók 49 százalékát tudhatja jelenleg maga mellett, míg az MSZP és a Jobbik fej-fej mellett áll ebben a közegben, 16-16 százalékkal. Az LMP-t a biztos szavazó pártválasztók 6 százaléka, a DK-t 5 százaléka választaná, az Együtt támogatottsága pedig 1 százalék. Más pártokra a biztos szavazó pártválasztók 7 százaléka voksolna.

A Századvég közleménye szerint az elemzésben közölt adatok legfeljebb plusz-mínusz 3,1 százalékponttal térhetnek el a mintavételből fakadóan attól az eredménytől, amit az ország összes felnőtt lakosának megkérdezése eredményezett volna.

(magyarhirlap.hu)

A francba, ezt is felújítják? Hatalmas fejlődés előtt a Szent János Kórház

Országszerte gyűjtik az aláírásokat december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánításához