in ,

Zöld tolerancia – Kidobatta az újságírókat Thunberg a klímakonferenciájáról

Őket tette felelőssé a konferenciát övező rossz hangulatért. Nem sokkal később azonban vissza is térhettek

Greta Thunberg „Smile for Future” klímacsúcsának utolsó napja az esemény értékeléséről szólt – írja beszámolójában a svájci Blick. Egy aktivista sérelmezte, hogy a csúcs nem volt elég jól megszervezve, és nehéz volt, hogy bármiről is egyezségre jussanak. A hallgatóság köréből ezzel sokan egyetértettek. „Amint valaki nemmel szavaz, már oda is az egyezség” – tette hozzá egy másik aktivista. A tinédzserek mélyen csalódtak abban, ahogy a klímacsúcs lezajlott.

Ezután Greta Thunberg emelkedett szólásra. Szerinte a konferencián uralkodó rossz hangulatért az újságírók a felelősök. „Úgy állítják be, mintha veszekednénk” – sérelmezte Thunberg. A Blick számolt be először a Greta-ifjak hatalmas veszekedéséről, ezt később több külföldi lap is átvette. Thunberg egyáltalán nem örült, hogy a világsajtó az ő konferenciájának enervált és síró résztvevőivel van tele.

Ezután a jelenlévők nagy többsége megszavazta, hogy a sajtónak el kell hagynia a konferenciát. A kérdések, hogy miért kell az újságíróknak elmennie, és hogy hogyan lehetne így tájékoztatni a közvéleményt a klímacsúcson zajlottakról – megválaszolatlanok maradtak.

Néhány perccel később azonban újra visszaengedték a média munkatársait a terembe. A lap kérdésére a rendezvény egyik társszervezője azt nyilatkozta: „Mi is csak emberek vagyunk, nekünk is szükségünk van egy kis privátszférára. Viszont továbbra is azon fáradozunk, hogy olyan transzparensek legyünk, amennyire ez csak lehetséges.”

(mandiner.hu)

Bréking! – Azonnal meg kellett műteni Apáti Bencét!

Zseniális videó készült Trumpról – Imádják az amerikaiak! – Videó