in

Zajlanak az előkészületek az úzvölgyi megemlékezésre – Böjte Csaba is ott lesz!

Hozzáfogtak az Úzvölgyi haditemető kaszálásához, a terület rendezéséhez, annak érdekében, hogy az augusztus 26-ai megemlékezést méltó körülmények között lehessen megtartani

Hozzáfogtak az Úzvölgyi haditemető kaszálásához, a terület rendezéséhez, annak érdekében, hogy az augusztus 26-ai megemlékezést méltó körülmények között lehessen megtartani.
A munkálatban a csíkszentmártoni önkormányzat alkalmazottai mellett csíkszentkirályi, csíkszentsimoni, csíkkozmási, tusnádi és kászoni munkások is kivették a részüket – tájékoztat közleményben Ravasz Arnold, Csíkszentmárton falumenedzsere. Mint tájékoztat, összeállt a megemlékezés végleges programja is, minden érdeklődőt várunk augusztus 26-án három órára Úz-völgyébe, ahol a Csíkszenttamási Ifjúsági Fúvószenekar műsora fogadja az érkezőket, fél négytől bevonulnak a hagyományőrzők, utánuk a Csíkborzsovai Férfikórus előadása lesz látható és hallható.

Négy órától kezdődik az ünnepi szentmise, amelynek meghívott szónoka Böjte Csaba ferences szerzetes lesz. Öt órától a testvéregyházak felszólalóinak lesz lehetősége megosztani gondolataikat a jelenlévőkkel, majd a kegyelet koszorúinak elhelyezése következik. Fél hattól a jelenlévő fúvószenekarok közös előadása zárja a programot – olvasható a dokumentumban.

Újból megemlékezést tartanak az Úzvölgyi haditemetőben. Archív • Fotó: Pinti Attila
szekelyhon.ro nyomán

(forrás:magyarforum.hu)

Újra arany! Hosszú Katinka arannyal kezdett az úszó vk-sorozat szingapúri állomásán

Babos Tímea a nyolcaddöntőbe jutott Vancouverben