in , ,

Vona Gábornak tisztáznia kell a szélsőséges iszlám szervezetekhez fűződő viszonyát

A Fidesz arra szólította fel Vona Gábort, a Jobbik elnökét, hogy tisztázza Musa Serdar Celebihez és a különböző szélsőséges iszlám szervezetekhez fűződő viszonyát.

Hidvéghi Balázs, a kormánypárt kommunikációs igazgatója keddi budapesti sajtótájékoztatóján arra a fényképre reagált, amelyen Vona Gábor egy iszlám szélsőségessel együtt látható, amint egymást ölelgetik és láthatóan nagy barátságban vannak.

Mint mondta, az illető a török származású Musa Serdar Celebi, aki a II. János Pál pápa elleni merénylet egyik vádlottja volt, számos szélsőséges iszlám szervezetnek volt tagja, illetve vezetője.

Ez egy újabb bizonyíték arra, hogy a Jobbik egy zavaros párt, zavaros ideológiával, zavaros kapcsolatokkal, ezért itt lenne az ideje, hogy Vona Gábor tisztázza a viszonyát ehhez az emberhez, továbbá a viszonyukat a különböző szélsőséges iszlám szervezetekhez”

— mondta.

Hidvéghi Balázs szerint a Jobbik elnökének ezt országgyűlési képviselőként és pártelnökként is meg kell tennie, ugyanis a magyar embereknek tudniuk kell, hogy egy parlamenti párt milyen kapcsolatokat ápol olyan személyekkel, szervezetekkel, amelyek a többi között a korábbi pápa elleni terrortámadásban voltak érintettek, illetve vádlottak.

A kommunikációs igazgató arra a kérdésre, hogyan hat a választásra Kósa Lajos tárca nélküli miniszter vagyonkezeléssel kapcsolatos ügye, azt felelte: ebben az ügyben Kósa Lajos egy sértett fél, elszenvedője a csalássorozatnak és – ahogy már jelezte – feljelentést is tett, mert az ő érdeke is az, hogy minél hamarabb minden részlet kiderüljön. Az ügy felhasználását Kósa Lajos támadására kampányfogásnak minősítette.
(Pörge Béla, 888.hu)

Orbán: megáll a fejlődés, ha az ország elhibázza a döntést

DURVA – Jobbikos kémbotrányba keveredett orosz diplomatát utasít ki Magyarország