in ,

Völner szétkapta Jakabot: a Jobbik-elnök ma már azzal a Gyurcsánnyal fröcsög együtt a parlamentben, akit anno börtönbe zárt volna.

A szerző az Igazságügyi Minisztérium miniszterhelyettese

Három év telt el a legutóbbi parlamenti választások óta, s bár a baloldal semmit nem változott, van valaki, akinek sikerült több rekordot is felállítania ezidő alatt: Jakab Péter, a Jobbik elnöke a modernkori magyar demokráciában egyedülálló módon szalámizta le saját képviselőcsoportját úgy, hogy a 2018-ban mandátumot szerzett politikustársainak már csak egyharmada ül vele a párt padsoraiban.

A 2018-as választások után a 19 százalékot szerző, és ezzel a legerősebb ellenzéki erő szerepét elnyerő párt 26 képviselővel ült be a parlamentbe, a frakció azonban mára 17 fősre zsugorodott. A képviselőcsoportot kilencen hagyták faképnél három év alatt, és ugyanennyien adták vissza mandátumukat. Olyan nevek távoztak, mint Dúró Dóra, Volner János vagy Varga-Damm Andrea. Helyükre pedig már csak olyanok ülhettek, akik feltétel nélkül kiszolgálják a jelenlegi pártelnököt, és rajta keresztül Gyurcsány Ferencet

 Mindenkivel leszámoltak, aki nem volt hajlandó részt venni a baloldali fordulatban.

Jakab második rekordja, hogy három év alatt eljutott oda: pártja legnagyobb ellenségéből annak leghűségesebb alattvalója lett. Valószínűleg egyetlen jobbikos sem hitte volna el 2018-ban, hogy pár év múlva a vezetőjük együtt pózol majd azzal, aki mellesleg őket is véresre verette 2006-ban.

Jakab ma már azzal a Gyurcsánnyal fröcsög együtt a parlamentben, akit anno börtönbe zárt volna. Együtt fenyegetnek mindenkit, aki nem ért velük egyet. Ahogy pedig Jakab a Jobbikban, Gyurcsány pedig anno az MSZP-ben leszámolt belső ellenségeivel, nem lehetnek kétségeink, hogy hatalomra jutásuk esetén mit tennének azokkal, akik nem állnak be mögéjük.

Gyurcsány és Jakab összeborulását a szélsőjobb és szélsőbal összefogását jelképező Molotov-Ribbentrop- paktumhoz is lehetne akár hasonlítani, bár ez esetben inkább arról van szó, hogy a szélsőjobb becsatlakozott a szélsőbalhoz. Ezzel pedig elérkeztünk a pártelnök harmadik egyedülálló rekordjához:

rövid idő eljutott az egyik szélsőséges pólusból a másikig, a gárdamellénytől a pufajkáig,

méghozzá úgy, hogy pártja teljesen elvesztette közben saját arculatát. Ez még senkinek nem sikerült rajta kívül. A Jobbik eredeti nemzeti radikalizmusából már csak az utóbbi jelző maradt meg, de az is bolsevik radikalizmussá változott. Jakab együtt énekel a kórusban a többiekkel, a Jobbik pedig egy súlytalanná váló baloldali párt lett. Ha pedig majd arra kerül a sor, Gyurcsány megteszi a szükséges lépéseket: Jakab és pártja pillanatok alatt eltűnik a süllyesztőben. Csak a parizeres zsemle marad ott árván a konyhapulton.

 

(mandiner.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Pilhál: eddig két-háromezer magyar halhatott bele, hogy Gyurcsányék hergelésére visszautasította a keleti vakcinát

Hoppá! Gyurcsányék kilövési engedélyt adtak ki Márki-Zayra