in ,

Világos beszéd – Orbán Viktor: Magyarországon nem lesz megszorítás

A miniszterelnök a parlament hétfői ülésén az azonnali kérdésekre válaszolt.

Orbán Viktor Kálmán Olgának adott válaszában rámutatott: „Egész Európát egy háborús infláció sújtja, s amelyik ország közelebb van a háborús zónához, ott az infláció is magasabb.”

 

Ha áfát csökkentünk, akkor azt a kereskedők teszik el. Ezért helyes az ársapkák politikája.”

 

– fogalmazott a miniszterelnök, valamint hozzátette: „az ÁFA csökkentése nem csökkenti az árakat, a helyes, működő módszer az árszabályozás.”

 

Orbán Viktor kiemelte, hogy rendkívül fontos a rezsicsökkentés és az üzemanyagok ársapkájának fenntartása, illetve a kamatok bekorlátozása.

 

A kormányfő emlékeztetett, hogy 12 év alatt duplájára nőtt az átlagbér, a minimálbér pedig 73 500 forintról 200 ezer forintra emelkedett.

Fekete-Győr András Olimpiával kapcsolatos kérdésére elmondta: „a magyar kormány nincs felhatalmazva, hogy az olimpiai bizottság helyett az olimpiáról nyilatkozzon.”

 

Egyébként azért sem lehetséges, hogy a 2030-as olimpiára pályázzunk, mert akkor nincs olimpia, a 2032-es olimpiának pedig már van szervezője. A 2036-os olimpiáról pedig akkor beszéljünk, ha akkor majd ön is itt lesz a parlamentben”

 

– mondta a miniszterelnök.

Az MSZP-s Harangozó Tamás pedagógus béremeléssel kapcsolatos kérdésére válaszolva Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy

 

a pedagógusok a következő 3 évben biztosan kapnak majd 10-10-10 százalékos béremelést. Ha a gazdaság teljesítménye lehetővé teszi, a béremelés ennél magasabb is lehet.

Hozzátette, az ápolónők esetében a korábbi időszakban 72 százalékos emelés volt. Soha akkora béremelés nem történt az orvosok esetében, mint a korábbi években

Tordai Bence felszólalására reagálva a kormányfő emlékeztetett: április 3-án volt egy választás, és ezeket a hazugságokat, amiket a képviselő elmondott, akkor is elmondták.

 

Akármit is mond az ellenzék, a háborús infláció ellenére megvédjük a munkahelyeket, a rezsicsökkentést és a családtámogatásokat. Az emberek számíthatnak ránk, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy az Önök kormányzása ne térjen vissza”

 

– hangsúlyozta a miniszterelnök.

 

(888.hu)

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Szanaszét verte a Fidesz-KDNP a baloldalt az időközi választásokon – Íme

Kálmán Szolga éhező magyarokról ábrándozik, Tüttő eközben tengerből emelkedik ki a lovával – Videó