in ,

Világbajnok a vitorlázó Berecz Zsombor

A csütörtöki éremfutamot megnyerve Berecz Zsombor világbajnok lett a dániai Aarhusban rendezett összevont, kvótaszerző vitorlázó-világbajnokságon

A csütörtöki éremfutamot megnyerve Berecz Zsombor világbajnok lett a dániai Aarhusban rendezett összevont, kvótaszerző vitorlázó-világbajnokságon.

Az éremfutam 6 csomós szélben indult, ami később 10 csomó körülire erősödött. Berecz végig vezetve, minden bójánál elsőként fordulva nyerte a futamot és a világbajnoki címet.

Berecz Zsombor világbajnok lett a kvótaszerző világbajnokságon
FORRÁS: HUNSAIL.HU

A napot az összetett második helyéről kezdő Berecz végig vezetve, minden bójánál elsőként fordulva megnyerte a zárófutamot, a korábban élen álló, címvédő Max Salminen pedig csak a hetedik helyen ért célba, így a magyar sportoló megelőzte őt összetettben.

A tavalyi, balatonföldvári vb-n ötödik Berecz már szerdán – első magyarként – kvótát szerzett a 2020-as tokiói játékokra,most pedig a magyar vitorlássport első világbajnoki aranyérmese lett aktív olimpiai osztályban.A 32 éves versenyző eddigi legnagyobb sikerét a 2016-os Európa-bajnokságon érte el, melyen ezüstérmet nyert. Aarhusi szereplése azt jelenti, hogy pályafutása negyedik olimpiájára készülhet: 2008-ban Pekingben a 29., 2012-ben Londonban a 21. lett Laserben, míg 2016-ban Rióban a 12. helyen végzett Finndingiben.

Eredmény:
Finndingi, világbajnok:
Berecz Zsombor 70 helyezési pont
2. Max Salminen (Svédország) 74
3. Pieter-Jan Postma (Hollandia) 76

(forrás:www.origo.hu)

Ördögi! – Mennél jobban szidják Orbánt, annál többen szeretik

VERRASZTÓ DÁVID SZENZÁCIÓS VERSENYZÉSSEL EURÓPA-BAJNOK, MAGYAR ÉREMESŐ