in ,

Vigyázat! Veszély! Adatbázisépítésre használja a petíciót a Momentum

Tagtoborzásra, személyes adatok gyűjtésére és adatbázis építésre is használhatja az idei érettségi eltörléséért indított petícióját a Momentum Mozgalom.

Tagtoborzásra, személyes adatok gyűjtésére és adatbázis építésre is használhatja az idei érettségi eltörléséért indított petícióját a Momentum Mozgalom. Töröljük el idén az érettségit! címmel tett közzé egy írást tegnap a Momentum Facebook-oldalán Dukán András Ferenc, a párt oktatáspolitikusa. Ebben ő és Fekete-Győr András 3+1 pontból álló javaslatot tettek az érettségivel kapcsolatban Orbán Viktornak. A Momentumot, illetve a párt nehezen értelmezhető ötletét aztán részben a saját követőik tették helyre a közösségi médiában, a párt azonban nem állt le, és most egy jogilag legalábbis megkérdőjelezhető petíciót tettek közzé – számolt be róla a PestiSrácok.

A javaslat négy pontja a következőképpen nézett ki:

Töröljék el az idei érettségiket! Minden diák kapja meg a középszintű érettségit a középiskolai eredményei után.
Minden diákot vegyenek fel automatikusan egyetemre, főiskolára, amennyiben megfelelnek a minimum követelményeknek!
Azokon a szakokon, ahol kivételes esetben túljelentkezés van, online érettségi eredmények döntsenek!
(+1) Mindenkinek legyen ingyenes az első felsőoktatási év a családok egyre romló gazdasági helyzete okán!

Többeknek is feltűnt, hogy a javaslat finoman szólva légből kapott és primitív, így az „A javaslataink merésznek tűnhetnek, de alaposan átgondoltak,”….. Hááát, ezzel azért vitába szállnék. És nem a „merész” részével féle kommentek nem kis számban jelennek meg a Momentum bejegyzésénél.

Azonban nem hallgat a józan kritikára, és a Momentum egyúttal petíciót is indított, hogy támogatókat szerezzen a javaslatnak. A párt weboldalán található űrlap a szokásos személyes adatokat kéri az aláíróktól: Vezetéknév, Keresztnév, Cím, E-mail, Mobil telefonszám. Ezek általános adatok, egy ilyen űrlap kitöltéséhez szükségesek, a problémát nem itt kell keresni. Hanem ott, hogy az űrlap elküldéséhez be kell pipálni, hogy elfogadjuk a Momentum adatvédelmi tájékoztatóját. Az internetezők jelentős része, hasonló esetben úgy húzza be a pipát a kis rubrikába, hogy nem olvassa el az ilyen, gyakran több oldalas tájékoztatókat. Vélhetően erre játszik rá a Momentum is, mindenesetre a dokumentumot pontosan átolvasva kiderül, az “apróbetűs” rész kihagyásával hozzájárulását adó internetezők adatait az adatvédelmi tájékoztató szerint tagtoborzásra és egyéb kampánycélokra is használhatja a párt.

4.3 A Momentum a kezelt személyes adatokat a következő célok érdekében és ideig használhatja fel:

4.3.a Tagfelvételi eljárás lebonyolítása

4.3.b Önkéntesi felvételi eljárás lebonyolítása

4.3.e Hírlevelek küldése

4.3.f Aktivista toborzáshoz szükséges adatbázis építése

4.3.k Telefonos üzenetküldés a kampánnyal kapcsolatban

Ezek a pontok mind megtalálhatóak a Momentum adatkezelési nyilatkozatában.

 

(magyarnemzet.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Bayer Zsolt felállította a rögeszmés libsik tökéletes diagnózisát!

Troll: „Szabó Tímea és Tordai Bence a két legprimitívebb képviselő a parlamentben.” – Videó