in ,

Vidnyánszky újra megszólalt: Vidnyánszky: a kilépő SZFE-tanárok cserben hagyták a diákokat

A tanárok az utolsó pillanatig úgy tettek, mintha maradnának, ez volt a leggonoszabb eljárás a kuratóriumi elnök szerint.

Több mint húsz sztrájkoló tanár mondott fel a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, cserben hagyva ezzel a diákokat, akiket korábban az oktatásuk folytatásáról „biztosítottak” – írta meg a Magyar Nemzet. Vidnyánszky Attila, ez egyetemet irányító alapítvány kuratóriumi elnöke a lapnak arról beszélt, hogy csupán vasárnap jutott el hozzájuk a hír, a péntekig sztrájkoló tanárok úgy tettek, mintha maradnának.

„Látszik az, hogy micsoda gépezet működik a háttérben itt, Magyarországon és külföldön is” – mondta a Magyar Nemzetnek Vidnyánszky Attila annak kapcsán, hogy a tanárok nyolcvan százalékának a pénteki felmondását csupán vasárnap kapta meg az intézmény vezetősége. A Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriumi elnöke szerint akik felmondtak, azoknak nem a diákok számítanak, őket csupán eszközként használják. „Pár hónappal ezelőtt megfogalmaztuk, hogy a leggonoszabbul akkor fognak eljárni a tanárok, ha úgy csinálnak, mintha maradnának az SZFE-en, és a februári évkezdés első napján mondanak fel. A döntésük ehhez van igazítva annak érdekében, hogy megnehezítsék a mi dolgunkat” – hangsúlyozta Vidnyánszky.

 

(mandiner.hu)

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Beszédes számok – Íme az átlagkeresetek növekedése 2005 és 2020 között

Teljes káosz Szlovákiában: háborús helyzet a szlovákiai kórházakban, nem mindenki kaphat esélyt a túlélésre