in ,

Véleménycikkben szóltak be Vona Gábornak a Hír Tv-s szereplése miatt – Gábor az Olga-show-ban

Orbán Viktornak félnie kell. Ezt Vona Gábortól tudtuk meg, aki mindezt Simicska Lajos televíziójában, Kálmán Olga műsorában adta elő

Gábor az Olga-show-ban

 

Orbán Viktornak félnie kell. Ezt Vona Gábortól tudtuk meg, aki mindezt Simicska Lajos televíziójában, Kálmán Olga műsorában adta elő. Aki látta, nem mindennapi élményben részesült, Kusturica-filmbe illő jelenet volt. Arra gondoltam, hogy valami gikszer történt a Hír TV vezérlőjében, és a szilveszteri kabaréműsor forgatását kapcsolták adásba. Kálmán Olga egyszer csak azt találta mondani a Jobbik elnökének, hogy „Beszélgessen Orbán Viktorral, mintha itt se lennék!”

Ezt követően Vona Gábor kinézett a kamerába és tegeződve megszólította a kormányfőt, rögtön korrupt zsarnoknak nevezve, majd azt fejtegette, hogy ő és a pártja nem fél, de Orbán Viktornak bizony van mitől tartania, mert elsöprik a kormányt 2018-ban. A monológ után Vona visszafordult és folytatta a kedélyes társalgást a műsorvezetővel, én pedig helyettük is szégyelltem magam. Ilyen stílusban nem beszélhet egy miniszterelnök-jelölt.

A magát professzionálisnak tekintő televízió és sztárgázsiért szerződtetett munkatársa is elérte a szakma mélypontját, bár soha ne becsüljük alá őket, talán lehet még ennél lejjebb is. Kálmán Olga asszisztált ehhez a ripacskodáshoz, aki évekig szóba sem állt a Jobbik elnökével az ATV-ben.

Vona Gábort két-három éve még tehetséges politikusnak tartotta a jobboldali tábor, mára viszont sokkal inkább emlékeztet egy porszívóügynökre, akinek semmilyen elv és érték nem számít, csak azt tartja szem előtt, hogyan adja el magát és termékét, azt a pártot, amelynek elvette a lelkét, majd egy bosszúvágyó milliárdos eszközévé silányította. Ő maga pedig egyre mélyebbre süllyedt a néppártosodásnak nevezett köpönyegforgatás folyamán.

Körbehaknizta a liberális klubokat, elárulta a Jobbikot, annak táborát, szellemiségét, megalázkodott, szinte könyörgött a Spinoza Házban, és gyakorlatilag hűségesküt tett Rangos Katalinék – a néhai SZDSZ holdudvara – előtt. Ezt követte az újabb parádés ötlet, hogy Havas Henrikkel írasson könyvet magáról, aki a kötet bemutatóján már nem tette tiszteletét, ennyire becsülte Vonát.

A pártelnök egyre kínosabb szereplései és a Jobbik látható tehetetlensége azt tükrözi, hogy hiányzik az agytröszt, az ütőképes tanácsadó csapat. Egyetlen kézzelfogható, markáns üzenetük az, hogy Orbán Viktort el kell söpörni. Az Orbán-fóbia eluralkodott Vona Gáboron, másról már szinte nem is beszél sem a parlamentben, sem a médiában. Ez pedig a félelem jele.

A miniszterelnökön ugyanakkor nyoma sem látható a rettegésnek, Orbán Viktor éppen az Echo TV-ben adott interjút az ominózus Vona-monológ idején, és magabiztosságot, határozottságot sugallt, amikor Európa és Magyarország legégetőbb kérdéseiről fejtette ki álláspontját.

Ha már ilyen témakörökben nem ismerhetjük meg a Jobbik jelenlegi elnökének elképzeléseit, arról azért beszámolhatna a nyilvánosság előtt, hogy miből finanszírozták a plakátkampányaikat, mennyi pénzt kaptak Kovács Bélától, és milyen haveri cégekhez folyik a párt állami támogatása. Miközben hisztériát próbálnak kelteni és politikai támadásként értékelik az Állami Számvevőszék bírságát, a tény végtelenül egyszerű: ki kell fizetni a több ezer hirdetés árát. Érthetetlen, miért gondolják

Vona Gáborék, hogy rájuk nem vonatkozik a pártfinanszírozási törvény. Most az állampolgároknál kuncsorognak pénzért, velük fizettetnék meg a korábbi kampányukat. Ilyen lenne a tisztességes, becsületes kormányzás, amelyet 2018 utánra ígérnek. Ez nem más, mint politikai szélhámosság, ügynöktempó. Közös értékek helyett egyetlen dolog maradt, ami összehozza őket Vonától Gyurcsányon át Rangos Katalinig: a mérhetetlen Orbán-gyűlölet.

A kiábrándult jobbikosok közül többen már nyíltan kimondják: nincs más alternatíva, csak a Fidesz.

(Kiss Ferenc, magyaridok.hu)

Kínosan hallgat az ellenzéki média Havas Henrik szexuális zaklatásairól – Na mivan? Falaztok Havasnak?

(videó) Fiatalok reakciói amikor megtudják, hogy a Nemzeti Konzultáció rekordott döntött. :D