in ,

Velejéig korrupt EU: a görög hatóságok már Panamában nyomoznak

Az athéni pénzmosás elleni hatóság elnöke sürgős megkeresést küldött a panamai hatóságoknak Eva Kaili pénzügyei miatt.

Ahogy arról a Mandiner már korábban is beszámolt, Eva Kaili a karácsonyi ünnepeket börtönben töltötte. Az Európai Parlament volt baloldali alelnöke immár több hete van börtönben, miután letartóztatták és vádat emeltek ellene a Katar brüsszeli lobbitevékenységével kapcsolatos kiterjedt vizsgálat után, amelyben egy volt európai parlamenti képviselő, egy parlamenti asszisztens és egy nem kormányzati szervezet főnöke is érintett volt.

A görög hatóságok információkat kértek Panamától a Katarból a jelenleg Brüsszelben őrizetben lévő Eva Kaili európai parlamenti képviselőnő számláira történő esetleges pénzátutalásokról – tájékoztatott csütörtökön a Politico.

A görög pénzmosás elleni hatóság elnöke, Haralambosz Vurliotisz sürgős megkeresést küldött a panamai hatóságoknak, amelyben tájékoztatást kért arról, hogy a gyanú szerint Kaili számára Katarból eljuttatott 20 millió euró egyes részletei nem jelentek-e meg olyan panamai számlákon, amelyeket Kaili, vagy a családtagjai nyitottak.

Vurliotisz kérésére azután került sor, hogy a közösségi médiában olyan bejegyzések kezdtek keringeni, amelyeket a spanyol és a görög média is átvett, ezekben állítólag Kaili és családtagjai panamai számláinak banki dokumentumait mutatják, amelyeken Katarból származó betétek érkeznek.

A számlákon állítólag 20 millió euró található, amelyet Katarból utaltak át több részletben.

Az Európai Parlament egykori alelnöke mindent tagad

Kaili ügyvédje, Mihalisz Dimitrakopulosz azt állította, hogy a dokumentumok hamisak, és azt várja, hogy a görög hatóságoknak ezt panamai kollégáik is megerősítsék.

A görög hatóságok a múlt héten, a pénzmosással kapcsolatos nyomozás idejére lefoglaltak egy közel 1 hektáros földterületet Párosz szigetén, amelyet Kaili és élettársa, Francesco Giorgi vásároltak, valamint a vásárláshoz használt számlát. Dimitrakopulosz szerint az ingatlanvásárlás legális volt, és a vásárlásra használt pénz Kaili saját jövedelméből származott.

 

(mandiner.hu)

 

 

 

Kötter Tamásnak kellett helyretennie hülyeferit: Gyurcsánynak nincs igazsága, neki kenyéradó gazdái vannak

Hoppá! Romániában több mint 1 millióan vallották magukat magyar nemzetiségűnek az idei népszámláláson