in ,

VB 2018 – Szórakozzunk együtt a „németek” kiesésén!

Szerda kora este óta a németek kiesésén nevet a teljes internet. Bár a szerkesztőségben többen is nekik szurkoltak, mi sem maradunk ki ebből.

egyes érzelmekkel viszonyulok a német kieséshez. Gyerekkoromban nagy kedvencem volt a Klose-féle válogatott, de azóta egyre kisebb a szimpátiám irántuk, négy éve is csak Klose miatt örültem a vébégyőzelmüknek (meg a 7–1 miatt, az a meccs nagyon nagy buli volt), megérdemelte az öreg.

Nem fogok kertelni, hiszen szubjektív érzelmekről van szó, egyszerűen zavart, hogy egyre több bevándorló van a német válogatottban (csak a miheztartás végett: a német nagyszülőkkel rendelkező Miroslav Klose nem bevándorló, ahogy Nikolics sem az a magyar válogatottban), én nekik már nem szurkoltam ezen a vébén, de azért nem is voltak olyan ellenszenvesek, mint a franciák vagy a szerbek.

 

 

Tippmixen is veszítettem a németek kiesésével, de őszintén: kit érdekel? Nagyon jól szórakoztam már azon is, amikor Neuer szerencsétlenkedése után Dél-Korea megszerezte a második gólját, egy kicsit sem sajnálnom a németeket. Nem sajnálom őket, mert a mutatott játékukkal nem is érdemeltek továbbjutást.

A világháló azóta természetesen megtelt a németek kiesésén élcelődő viccekkel, mémekkel. Kiválasztottam a nyolc kedvencemet azok kedvéért, akik nem akarnak végignézni n+1 erőltetett viccet pár jó poén miatt.

1. Hát igen, ehhez talán nem is kell kommentár.
2. Látatlanban is imádom ennek a megalkotóját, zseniális!
3. Jó-jó, ez talán kicsit erőltetett, meg láttuk is már annyi csapatnál, de a németeknél még ez is üt. „A német válogatott várja a nyolcaddöntőt.”
4. Német katonák megadják magukat a szovjeteknek 1945-ben…
5. Maradva a háborús utalásoknál…
6. Ez a gól önmagában is ide illik, főleg a lelátóról egészen elképesztő. Neuer mégis mit érzett?
7. Na jó, ez talán elcsépelt kicsit…
8. Végül pedig a kedvencem, Granqvist afelől érdeklődött, hogy mit játszottak a németek…
(Pörge Béla, 888.hu)

Jeszenszky Zsolt – Krokodilkönnyek az Akadémiáért

Ezeket biztos nem tudta Lovas Istvánról – Egy lebilincselő interjú