in , ,

Varga Judit: az EP aljas húzásának margójára…

Tisztázzuk: az uniós elnökség nem jog, hanem kötelezettség.

„Az Európai Parlamentnek nem tetszik, hogy Magyarország békepárti. El akarják venni hazánktól a 2024. második félévi uniós elnökséget. Ezzel a magyarellenes húzásukkal is nyomást akarnak gyakorolni ránk, bele akarják kényszeríteni Magyarországot a háborúba.

De tisztázzuk: az uniós elnökség nem jog, hanem kötelezettség. Amit vállaltunk, azt tisztességgel teljesíteni fogjuk, ezt nem veheti el tőlünk senki. Magyarország az Európai Unió teljes jogú tagja. Már korábban is ellátta az EU Tanácsának soros elnökségét, és így lesz ez 2024-ben is. Jól haladunk az uniós elnökség előkészítésével és olyan fontos, a bevándorláspártiak számára nem kívánatos témákat kívánunk napirendre venni, mint az európai demográfiai kihívások, a migráció helyett a családpolitika.

De van egy olyan prioritásunk is, amitől az Európai Parlament igazán tarthat: szeretnénk megerősíteni az uniós intézmények fölötti jogállamisági vizsgálat rendszerét. A Szerződések jogállami kitételei ugyanis az Unióra és annak intézményeire is vonatkoznak!”

 

(Mandi)

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Ilyenkor hol vannak a magyar hatóságok??? Cseh Katalin is előterjesztője a legújabb magyargyűlölő EP-nyilatkozatnak

Ez az ember minden magyarra veszélyes – Néhány gondolat a főpolgármesterről, aki szerint hazánk háborúban áll Oroszországgal