in ,

Vágó István és a DK, a Parabolha-blog idei Laposhold-díjasai

Ennek ismeretében a Föld – Hold képzeletbeli tengelyén már jó eséllyel el lehet helyezni nevezettek díjának értékét.

Idén Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, szupervízor, a pszichológiatudomány kandidátusa, 2010-től professor emerita kapta a Szkeptikus Társaság Laposföld-díját. Erről a „nagyformátumú” szervezetről elég legyen annyi, hogy oszlopos tagja Vágó István, DK-s politikussá avanzsált egykori kvízmester. Ennek ismeretében a Föld – Hold képzeletbeli tengelyén már jó eséllyel el lehet helyezni nevezettek díjának értékét, komolyságát, politikai üzenőfal jelleggel is üzemeltetett státuszát.

 

Kíváncsiságomtól vezérelve megnéztem, hogy a díjhoz e „nemes” társaságnál miféle kritériumoknak kell megfelelni, Íme:

  • Áltudományos nézetek terjesztése
  • Tudományellenes és/vagy tudománytagadó megszólalások
  • Szélhámosság
  • Közönséget megtévesztő állítások, álhírek terjesztése
  • Összeesküvés-elméletek alkotása és/ vagy terjesztése
  • Fogyasztók megtévesztése
  • Svindli termékek gyártása és/vagy forgalmazása
  • Fent meg nem jelölt, de hasonló jellegű tevékenység

 

Meggyőződésem szerint a fenti kritériumoknak való megfeleléstől Bagdy Emőke olyan messze áll, mint minimum a Föld-Hold távolsága, ellenben ezen feltételek mindegyikének habozás nélkül és a rájuk illeszthetőség milliméteres pontosságával a DK-s gittegylet tagjai felelnek meg. A teljesség igénye nélkül, de a „szélhámosság, a fogyasztók megtévesztése, a svindli termékek gyártása és/vagy forgalmazása” feltételek, mintha a Demokratikus Koalíció szerzői jog által védett, teljeskörű termékleírása lenne.

Nem a politikai szélhámosság csimborasszója az a vehemencia, amellyel a Gyurcsány házaspár kínálgatja lassan 13 éve saját kormányzati nagyszerűségét, úgy, hogy földi Kánaánjuk ígérete csak délibáb, hókuszpókusz, nesze semmi fogd meg jól, garancia nélküli üres ígérgetés?
Saját DKTV-nek nevezett Cicavíziójukra nem illik-e tökéletesen a svindli termék gyártásának és forgalmazásának leirata? Dehogynem.

Éppen ezért, a magam szerény módján blogom egyszemélyi felelőseként hazai szkeptikusaink tiszteletlen Laposföld-díja mellett, maximálisan elfogadva annak megfelelési feltételeit, szeretném az általam frissiben alapított megtisztelő Laposhold-díjamat átadni a DK-nak, kiemelve közülük Vágó Istvánt, mint a díjra legérdemesebbet, annál is inkább, mert Orbán Viktor óta tudjuk, hogy a Holdról, ha ,,lapos” ha kerek, de jól látható az a koncepciótlan kínlódás, amit azért szenvednek el „demokratikusaink”, hogy legalább még egyszer az életben hatalomra vergődhessék magukat. Ennek megnyugtató KIZÁRTSÁGA abban testesül meg, hogy a magyarországi jobboldal, ha úgy tetszik, akkor a konzervatív oldal se a lapos Földben, se a lapos Holdban, de még csak a lapos és demagóg vásári komédiások szélhámosságaiban sem hisz és így van ez jól!

Díjam formátuma Vágó Istvánnak és elvbarátainak jelen írásom tetszőleges példányszámban sokszorosított anyagának szórólapként való ingyenes terjesztése lapos-hold-udvaruk teljes spektrumában.

Bognár Zsolt /Parabolha Fb oldal/

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

EZ igen! Orbán Viktor látványos videót osztott meg a szerb katonai bemutatóról

Szijjártó: tizenötre nőtt a Szudánban lévő honfitársaink száma – Több evakuációs művelet is szerveződik