in ,

Útszéli szemetesben talált Trump-szavazatok és semmiből előkerült Biden-szavazatok: egyre több bizonyítéka van Donald Trump stábjának

Annak ellenére, hogy több államban még tart a voksok összeszámolása, és számos helyen újra kell számolni a szavazatokat, a demokrata elnökjelölt, Joe Biden már megtartotta győzelmi beszédét.

Annak ellenére, hogy több államban még tart a voksok összeszámolása, és számos helyen újra kell számolni a szavazatokat, a demokrata elnökjelölt, Joe Biden már megtartotta győzelmi beszédét. Donald Trump pedig bejelentette, bíróságon támadja meg a választás eredményét, ugyanis egyre több bizonyítéka van az amerikai elnök stábjának a demokraták választási csalásairól. A Newsmax amerikai hírcsatornának pedig több szakértő is a szavazás körüli furcsaságokról beszélt.

Donald Trump amerikai elnök jogászcsapata benyújtotta hétfőn a perkeresetet a pennsylvaniai választások miatt. Az amerikai igazságügyi miniszter engedélyezte az elnökválasztáson történt gyanús esetek ügyészi kivizsgálását.

A keresetet a pennsylvaniai szövetségi bíróságon nyújtották be, annak gyanújával, hogy a tagállam levélszavazási rendszere „nélkülözött minden átláthatóságot és ellenőrizhetőséget, amely a személyes szavazások esetében biztosított volt”. A 20 elektort adó Pennsylvaniában a szavazatok 99 százalékát dolgozták fel eddig, de az amerikai AP hírügynökség és a republikánusokhoz közel álló Fox televízió, majd nyomukban a többi nagy médium is azt jelentette már szombaton, hogy a demokrata jelölt, Joe Biden elnyerte a pennsylvaniai elektorok támogatását is, és így a megválasztásához szükséges 270 elektornál is többet tudhat magáénak. Biden ennek tudatában mondott beszédet szombaton éjjel, majd ő és alelnökjelöltje, Kamala Harris vasárnap győzelmi beszédet is tartott Wilmingtonban.

Az amerikai elnök jogászainak perkeresete azt kérte, hogy a tagállam hatóságai azonnal állítsák le Biden győzelmének igazolását Pennsylvaniában. „A szavazóknak Pennsylvaniában különböző szabályokhoz kellett tartaniuk magukat, attól függően, hogy melyik szavazási formát választották. Véleményünk szerint ez a kettős választási rendszer azt eredményezte, hogymegfelelő azonosítás és ellenőrzés hiányában potenciálisan jogellenesen leadott vagy hamis szavazatokat is beleszámoltak az eredménybe”– fogalmazott a beadvány, amelyet Matt Morgan, Donald Trump 2020-as kampányának jogi főtanácsadója írt alá.

(origo.hu nyomán)

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Feljelentettük a Rendőrségen Homonnay Gergelyt – A miniszterelnök halálát kívánta

Ez gyors volt! Elfogadta a miniszterelnök a kutyatartók javaslatát – Videó