in

UTOLSÓKAT RÚGJA AZ MSZP – A maradék vagyona maradékát is kiárusítja a haláltusáját vívó MSZP

Na végre

A legfrissebb hírek szerint a vasárnap tisztújító kongresszust tartó szocialista párt megújul, de mégsem, négy elnök aspiránsról szavaz, illetve valójában csak kettőről, és eladja a Villányi úti konferenciaközpontot, amit talán mégsem ad el.

Magyar Szocialista Párt vasárnapi tisztújító kongresszusának küldöttei Tóth Bertalan frakcióvezető és Mesterházy Attila volt elnök közül választják ki a következő időszak pártelnökét, miután kiderült, hogy Szanyi Tibor (alias Szanyi kapitány) be sem adta a jelölési kérelmét az elnöki posztra, Kunhalmi Ágnes pedig levélben jelentett be, hogy ő visszalép az elnöki jelöléstől.

Mesterházy Attila

Tóth Bertalan állítólag olyan MSZP-t akar, amelyik nem sajtóbeli szereplése miatt tűnik érdemi méretű pártnak, ezért ő más csatornákon is szeretné eljuttatni üzenetét az embereknek. Mesterházy szerint viszont most a szocialistáknak inkább egy médiapárti működésre kellene átállnia, hogy az MSZP egyáltalán bemutathassa politikáját.

Hogy valóban éles a két jelölt közötti harc azt a sajtóban az utóbbi időben róluk megjelent információk jól érzékeltetik. A balliberális B1 BLOG például azt a hírt közölte, miszerint, ha Tóth Bertalan nyerne, akkor ez azt jelentené, hogy ő lesz az MSZP Retkes Attilája, azaz a párt végelszámoló csődgondnoka. Mint ismeretes, Retkes Attila volt az SZDSZ-nek az az utolsó elnöke, akinek a vezetése alatt végleg lehúzta a rolót a liberális párt.

Ezt a képet erősíti az a Magyar időkben megjelent hír is, miszerint, ha Tóth Bertalan nyerné az elnökválasztást, akkor annak egyik következményeként eladásra kerülne a Villányi úti pártközpont.

Tóth Bertalan

Fotó: MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A lap úgy tudja, hogy Tóth Bertalan az MSZP egykori pénztárnokával, a Népszava és a Vasárnapi Hírek tulajdonosával, Puch Lászlóval közösen azt tervezi, hogy eladja a párt Villányi úti Konferencia-központ és Szabadegyetem Alapítványának a tulajdonában álló Villányi úti konferenciaközpontot.

Ez az épület a rendszerváltás előtt a Marxizmus–Leninizmus Esti Egyetem székhelye volt és így az MSZP utolsó jelentősebb az állampárti múlthoz kötődő épülete.

Állítólag Puchnak azért is fontos, hogy régi mentoráltját és lekötelezettjét, Tóth Bertalant válasszák a szocialista párt elnökévé a vasárnapi tisztújító kongresszuson, mert ő nem állna útjába az értékesítésnek.

Az alelnöki székért négyen versenyeznek: Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő, Hegyi Gyula, a Baloldali Tömörülés Platform elnöke, Komjáthi Imre, a Munkát, Kenyeret, Tisztességes Béreket Egyesület vezetője és Szanyi Tibor európai parlamenti képviselő. Az elnökhelyettesi posztért Szakács László volt országgyűlési képviselő és Ujhelyi István EP-képviselő indul.

A választmányi elnöki posztért azonban már csak Kunhalmi Ágnes indul. Szó szerint ő az egyedüli jelölt. (Így még talán az is lehet, hogy biztos elnyeri a posztot.)

Arról nincs egyelőre hír, hogy a szoci küldöttel szavaznak-e a Gyurcsány Ferenc által már többször felvetett esetleges összeolvadásról az MSZP és a DK között – Demokrata Párt néven.

(forrás: Vincze Viktor Attila, 888.hu)

Kurz durván beolvasott a nagyképű brüsszeli elitnek

Bundesmutti megy a levesbe? – Angela Merkel akár már hétfőn is megbukhat