in ,

Upsz! A NAV is vizsgálja Cseh Katalin ügyét

Ez ciki

 

A botrány, amely a momentumos Cseh Katalin körül alakult ki, bejárta már a belföldi és külföldi sajtót, több szervezetet, és most kikötött a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV), amely azt közölte, hogy jelenleg zajlik az ügyben érkezett feljelentés elbírálása. A közérdekű bejelentéseiről ismertté vált Tényi István a Központi Nyomozó Főügyészséghez fordult, és jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt feljelentést tett.

Tényi István a napokban feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségnél, jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette vádjával. Lépését úgy magyarázta: a különböző lapokban megjelent oknyomozó anyagok azt támasztják alá, hogy a Cseh Katalinékhoz kapcsolható nagyjából féltucat vállalkozásból álló céghálózat tagjai egy helyen, egy időben, ugyanazon uniós forrás elnyerésére játszhattak össze. A vállalkozások összesen közel 4,8 milliárd forint uniós pályázati pénzhez jutottak az évek során.

 

Magyarországon meglehetősen ritka, hogy ekkora mértékű támogatás kapcsán merül fel a költségvetési csalás gyanúja, és hogy ilyen kiemelt összegben indulhat nyomozás

– fejtette ki akkor Tényi István. A feljelentés időközben a főügyészségtől átkerült a NAV-hoz, ahol most zajlik annak elbírálása. Nem az adóhatóság az egyetlen, amelynek foglalkoznia kell a botrány részleteivel; korábban bejelentés érkezett a Gazdasági Versenyhivatalhoz is. A hatóság erről korábban úgy fogalmazott: megteszik a szükséges intézkedéseket és vizsgálatot indítanak.

 

(pestisracok.hu)

 

Add tovább!

Beszólt a DK Kamu Gerinek – Váratlan helyről szóltak oda Karácsony Gergelynek a budapesti dugók miatt – Videó

Bayer Zsolt: Európa mi vagyunk