in ,

Újra megvédte Orbán Viktort a szlovén kormányfő

Janez Jansa szerint nem szabad ítélkezni egy ember felett képzeletbeli európai értékek alapján.

 

Az Európai Unió összeomlásához vezethet, ha a Nyugat liberális nézeteket akar Közép-Európára kényszeríteni. Ezt a szlovén miniszterelnök jelentette ki abból az alkalomból, hogy a következő fél évre Szlovénia veszi át az Európai Unió soros elnöki tisztségét – számolt be róla a The Guardian. Vannak különbségek, amelyeket figyelembe kell venni és tiszteletben kell tartani, és úgy gondolom, hogy egyértelműen el lehet választani, mi a nemzeti és mi az európai kompetencia.

Nem szabad ítélkezni egy ember felett képzeletbeli európai értékek alapján,
ha pedig kettős mércét alkalmaznak, az a leggyorsabb út az összeomláshoz – jelentette ki újságírók előtt Janez Jansa, írja az Index. Jansa a kevesek egyike, írják, aki Orbán Viktor mellé állt, amikor a kormányfők többsége az európai alapértékekre hivatkozva keményen kritizálta a magyar miniszterelnököt a pedofiltörvény miatt.

Brüsszelben a szlovénokat is támadják

Hangsúlyozzák: a lisszaboni szerződés ugyan alapvető jogként rögzíti az emberi méltóságot, a szabadságot, a demokráciát, az egyenlőséget és a jogállamiságot, Janez Jansa szerint viszont azok, akik az ő, Orbán Viktor és a lengyel kormány politikáját kritizálják, mindezeknek olyan sajátos értelmezését próbálják ráerőltetni a többiekre, ami nem fogadható el. Az Index szerint Brüsszelben egyre nagyobb az aggodalom a demokratikus normák aláásása miatt Szlovéniában. Jansát azzal vádolták, hogy országában fenyegetés alatt tartja a független újságírókat. Ráadásul Ljubljanából nem küldtek ügyészeket az európai ügyészségbe, amelynek feladata az uniós pénzekkel való visszaélések megakadályozása, írják, így szerintük az uniós helyreállítási alapból Szlovéniának megítélt 2,5 milliárd euró óriási kockázatot jelent az Európai Unió számára.

 

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Agyhalál – Osvárt Andrea könyékig a főpolgi hátsójában: Karácsony Gergely kultúrember, és a kultúra hiányzik a magyar politikából

Sajtóklub: Dobrev az igazi gyűlöletkeltő – Videó