in ,

Újabb botrány – Tagadja Karácsony, hogy bérelt lakása egy fővárosi politikushoz köthető

A fővárosi önkormányzat továbbra is titkolja, kinek a pasaréti lakását bérli a főpolgármester.

Az elmúlt héten derült ki, hogy Karácsony Gergely a tulajdonában álló zuglói családi ingatlanból is egy elegáns pasaréti ingatlanba költözött. Ez a magyarázata annak is, hogy a főpolgármester rendszeresen az Erzsébet-híd Budáról Pestre vezető buszsávját használja szolgálati autójával. Karácsony a hírre első körben annyit reagált, költözéséről korábban már maga is beszélt a nyilvánosságnak, és egy társasházi bérelt lakásról beszélt..

A Ripost megpróbálta kideríteni, vajon a szóban forgó társasház melyik lakásában él Karácsony. A kapucsengőn található nevek közül jó eséllyel a Buzinkay név látszott megoldásnak. Buzinkay Pál mérnök ugyanis a kilencvenes években, a Demszky-érában a Fővárosi Önkormányzatban dolgozott. Buzinkay György momentumos politikus pedig jelenleg kap többféle jogcímen nem kevés pénzbeni juttatást a Fővárosi Önkormányzattól: 2019 óta a BVH Holding Zrt. felügyelőbizottsági tagja, de ugyanilyen minőségben kap pénzt a Fővárosi Vízműveknél is, 2021 novembere óta. A két kifizetőhelyről a momentumos politikus összesen bruttó 540 900 forinthoz jut hozzá havonta.

A Ripost megkérdezte a Fővárosi Önkormányzatot, megfelelnek-e a valóságnak azok az értesülések, hogy Karácsony Gergely a Buzinkay családtól bérli a pasaréti lakást, ők azonban válaszlevelükben tagadták ezt. Azt azonban továbbra is titkolják, kinek a lakását bérli valójában a főpolgármester.

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Agyhalál: Márki-Zay jegyet szed a kampányrendezvényére – 2500 Ft-ba kerül az ostobázások meghallgatása élőben

Békepap – Kibújt a szög a zsákból – Hodász atya az egyház, és a keresztények ellen fordult: Maki Zajra fog szavazni