in ,

Úgy néz ki Demeter Márta teljesen megbukott – Demeter Márta megbukhatott az újabb nemzetbiztonsági átvilágításon

Visszavonták Demeter Márta nemzetbiztonsági átvilágításának korábbi eredményét

Visszavonták Demeter Márta nemzetbiztonsági átvilágításának korábbi eredményét – tudta meg a PestiSrácok.hu. Kövér László házelnök ebben az esetben saját hatáskörben kezdeményezheti Demeter országgyűlési tagságainak felfüggesztését, ha pedig ezek után a képviselők támogatják a felmentést, Demeter posztja megszűnik.

 

Információinkat erősíti, hogy az LMP tegnap a következő közleményt adta ki:

Újabb elemmel bővült az ellenzéki képviselőkkel szembeni támadások sora. Kövér László útján tudatták Demeter Mártával, hogy veszélyt jelent a NER-re, és nem tűrik, hogy belelásson az embereket megkárosító játékaikba. Mindenféle ürügybe belekapaszkodva próbálják azt megakadályozni, hogy az ellenzék a zavaros és törvénytelen kormányzati ügyekről tájékoztathassa a magyar embereket. Nem fogadjuk el a nyilvánvalóan politikai megrendelésre készült, alaptalan megállapításokat Demeter Márta munkáját illetően, ezért az ügyben a szükséges jogi lépéseket megtesszük. Minden leszámolási kísérlet dacára folytatjuk a munkát és nem hagyunk fel a Fidesz leleplezésével és a NER felszámolásával.

Ismert: az LMP társelnöke egy iratbetekintésre hivatkozva azzal vádolta meg Orbán Viktort, hogy lányát a honvédség repülőgépével utaztatta, ám még aznap kiderült, hogy összekeverte a miniszterelnök lányát a Cipruson szolgálatot teljesítő Orbán L. százados Flóra nevű lányával.

A történtek után Kövér László az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatójánál kezdeményezte az LMP-s politikus nemzetbiztonsági felülvizsgálatát, a Fidesz képviselőcsoportja pedig a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordult, amely megállapította, hogy az ellenzéki politikus nem nyilvános „minőségű” adatokat hozott nyilvánosságra. A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) pedig hivatali visszaélés gyanújával rendelte el a nyomozást Demeter Márta ügyében, aki ellen többen is feljelentést tettek. A gyanú szerint az LMP társelnöke harminc évre titkosított, nem nyilvános, érzékeny katonai adatokat tett közzé, felvetve a hivatali visszaélés gyanúját.

Kövér László házelnök emellett az országgyűlési törvényben, valamint a NATO parlamenti közgyűlés alapszabályában rögzített jogkörével élve tavaly december 21-én visszavonta Demeter Márta képviselő NATO parlamenti közgyűlési tagságát, egyben felkérte Keresztes László Lóránt frakcióvezetőt, hogy jelöljön a frakcióból új tagot, hogy az LMP közgyűlésbeli képviselete a jövőben is megvalósulhasson.

Demeter egyébként később is magyarázkodásra szorult, miután egy kiképzési repülésen részt vevő gépről azt állította az Országgyűlésben, hogy azon indokolatlanul és jogtalanul szállították Maróth Gáspárt, akiről kiderült, hogy a Magyar Honvédség nemzeti fegyverzeti igazgatója.

Kerestük Demeter Mártát, azonban sem nekünk, sem az LMP-hez közeli azonnali.hu-nak nem nyilatkozott, hanem meglepetésre a Jobbikhoz kapcsolódó baráti sajtóban, az alfahir.hu oldalon fejtette ki véleményét az üggyel kapcsolatban. A rövid interjúban Demeter kihangsúlyozta, hogy a NER támadássorozata zajlik az ellenzéki politikusok ellen:

A politikai megrendelésre legyártott eljárásokban az ÁSZ jogtalanul szétbírságolta a Jobbikot, azzal a céllal, hogy megfossza működési feltételeitől, itt pedig Kövér László megrendelésére dolgoztak azon három hónapig, hogy valamit le tudjanak írni rólam. 

A következő mondataival pedig lényegében elismerte, hogy nem ment át az átvilágításon:

minden konkrétum nélkül és kellő homályossággal megismételték a pontosan meg nem határozott “nem nyilvános adathoz” való viszonyulásomat, aminek ténye és tartalma is megfoghatatlan, azt független, nem kormányzati szerv normális eljárásában meg nem állapította. A velem közölt szakvélemény-részlet pusztán megismétli azt a kommunikációs panelt, amit tavaly októberben sütött el a HM, és aminek kapcsán már akkor is elmondtuk, hogy nem állja meg a helyét. 

Demeter hozzátette, hogy nem érzi magát hibásnak, ragaszkodik hozzá, hogy boszorkányüldözés zajlik:

Csak megerősíteni tudom, hogy semmilyen bűnt nem követtem el sem azzal, hogy végeztem a képviselői feladataimat és iratokba tekintettem be, sem azzal, hogy kérdéseket tettem fel. Hamis és félrevezető a Fidesznek az a narratívája, ami a jogszerű képviselő munkát alaptalan kotnyeleskedésként vagy személyeskedő támadásként igyekszik bemutatni.

Az interjú végén Demeter megerősítette, hogy nem tántorítja el semmilyen büntetés és fenyegetés, a továbbiakban is ezt az utat fogja követni.

Forrás: PS; Fotó: MTI

 

(Szabó Gergő, pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Svéd terror – Késes támadás történt Stockholmban

Most kaptuk – Totál bezuhant az MSZP, a DK akár ki is eshetne a Parlamentből – Hatalmas csúcson a Fidesz