in ,

Tüttőnek fingja sincs mi van az új CAF villamosokkal – Videó

Nem válaszolt a főváros és a BKK arra, miért nem közlekednek az új CAF villamosok

Sem a fővárostól, sem a Budapesti Közlekedési Központtól nem érkezett válasz arra, hogy miért nem állítják forgalomba azt a 8, új CAF villamost, amely még tavaly érkezett Magyarországra. A Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója Híradónknak azt mondta, érthetetlen a késlekedés, hiszen nem tudni arról, hogy az új villamosok bármiben is különböznének az első 47 darabtól.

Utasok szállnak fel az 1-es villamosra – ezen a vonalon jelenleg több mint egy tucat CAF szerelvény közlekedik. Az előző városvezetés még 2014-ben kötött szerződést a gyártóval, aki 47 villamost szállított Magyarországra. Két évvel ezelőtt a főváros újabb 26 járművet rendelt meg, ebből 8 darab érkezett meg tavaly nyáron.

 

Csakhogy ezek még azóta sem álltak forgalomba – értesült a Pesti Hírlap. A lap úgy fogalmazott: “a késlekedés mögött a gyártó és a BKK közötti huzavona állhat.”

Az új CAF villamosok többek között az 1-es, az 50-es villamosvonalon javítanák a szolgáltatás színvonalát, és a budai fonódó hálózat vonalain, illetve a 3-62-es vonalcsoporton is közlekednének. Híradónk szerette volna megtudni a főváros vezetőitől, mi az oka késlekedésnek, de Tüttő Kata főpolgármester-helyettes azzal védekezett, hogy ez nem az ő feladatköre.

A Pesti Hírlap arról is írt: ráadásul, ha ezeket a villamosokat nem tudják időben forgalomba állítani, akár az uniós támogatás is elveszhet. A Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója azonban kitért a válasz elől, és a következő hétre ígért tájékoztatást.

Érthetetlen, hogy miért nem közlekednek az új villamosok

– jelentette ki Híradónknak a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója.

Vitézy Dávid hozzátette: az állami szervek sem kaptak arról hivatalos tájékoztatást, mi az oka a projekt csúszásának.

 

(hirtv.hu)

 

 

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Pikó ellen fellázadtak a lakosok! Tüntetés volt a polgármester ellen! Videó

A Troll is lenullázta a hazug Euronewst! Videó