in , ,

Tucker Carlson a The Newsweeknek: Orbán veszíthet a választásokon, nem ilyen az egypárti állam

A Fox News médiaszemélyisége lelkesen számolt be arról, hogy Orbán Viktor milyen irányba vitte az országot

Amíg a magyar kormányt kemény kritika éri a növekvő tekintélyelvűség miatt, Tucker Carlson, a Fox News médiaszemélyisége szerint egy „egyszerű, kedves ország, néhány problémával, mint minden ország” – írta a the Newsweek.

 

A cikk szerint Carlson a „The Five” című műsorban népszerűsítette új dokumentumfilmjét, amelynek címe „Hungary vs. Soros: The Fight For Civilization”. A lap kiemelte, hogy míg az emberi jogi megfigyelők bírálták Magyarországot az LMBTQ-jogok korlátozásai, a bevándorlással kapcsolatos kemény álláspont és a Fidesz hatalmi lépései miatt, Carlson lelkesen számolt be arról, hogy Orbán milyen irányba vitte az országot.

Carlson kétségbe vonta, hogy Magyarországon autoriter rendszer működik

„Magyarországon tudtommal semmi ilyesmi nem történik, politikai foglyok nincsenek. Orbán egyébként veszíthet az áprilisi választásokon, szóval aligha ez a monolitikus, egypárti állam” – idézte Carlson szavait a lap, aki megjegyzésével a Capitolium elfoglalása miatt bebörtönzött tüntetőkre utalt, valamint kétségbe vonta, hogy Magyarországon autoriter rendszer működik.

A cikk kiemelte, hogy a Politico cikke szerint az Európai Parlament 62 fős, különböző pártokból álló csoportja a magyarországi választások megfigyelését szorgalmazta és aggodalmukat fejezték ki, hogy „nem tartják be teljesen a demokratikus normákat”, továbbá, hogy Márki-Zay Péter, Magyarország vezető ellenzéki jelöltje októberben a Newsweek-nek azt mondta, hogy

ezek a választások egyáltalán nem tisztességesek és nem szabadok”.

Soros beavatkozik az ország belügyeibe

A lap végül megjegyezte, hogy Carlson szerint Soros György rengeteg pénzt költ Magyarországon, hogy megpróbálja megváltoztatni az ország belpolitikáját, amire az Open Society Foundations közleményben úgy reagált a Newsweeknek, hogy 1984 óta több mint 400 millió dollárt költöttek oktatási, egészségügyi és humanitárius programokra Magyarországon.

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Kötter beszólt: a politizáló Transparency Internacional és társai politikai felhatalmazása nulla, azaz nulla

Mindenki kiszámolhatja, hogy mennyit bukna havonta – A baloldalon csendes, de egyértelmű konszenzus van abban, hogy vissza akarják hozni a progresszív adózást, tehát a régi rendszert. Inkább ne