in ,

Trombitás Kristóf véleménye Che Katalin titokzatos milliárdjairól

A KÉPVISELŐNŐNEK A SAJÁT ELVÁRÁSAI TÜKRÉBEN MOST SZÉPEN LE KELLENE MONDANIA

 

Tudják, vannak különféle mesés dolgok a világon. Ilyen a jeti vagy a Loch Ness-i szörny legendája. Vagy éppen az, hogy uniós támogatáshoz kizárólag a kormánypártokhoz bekötött cégek juthatnak hozzá. Továbbá ezekben a legendákban az is közös, hogy jó páran állítják, látták már őket, csak éppen bizonyítékot eleddig még senki sem hozott a feltevések igazolására. Maximum hamisított fotókat, iratokat és egyebeket. Azonnal ez jutott eszembe, amikor olvastam, hogy a Cseh Katalin nevével fémjelzett cégek hány és hány milliárd forintos támogatáshoz jutottak az elmúlt években. Ezt így akkor hogy? Hát milyen diktatúra az ilyen?

Persze próbálkozások más színtéren is bőven akadnak. A napokban kül- és belföldön mindent bejárt az úgynevezett lehallgatási ügy ürügyén kirobbantott botrány, csak éppen bizonyítékokat még erre sem sikerült hozni. És ügyesek a srácok a sejtetésben, hiszen mindent feltételes módban fogalmaztak meg. Ez is lehetett volna meg az is. Így is történhetett volna meg amúgy is. Amikor pedig véletlenül kijelentést tesznek, akkor másodpercek alatt változtatják meg a címet, amint erre láttunk is példát a 444 esetében.

Nem adok sok időt, és kiderül, a habverés csak annak szól, hogy abban bíznak, hátha legalább egy hétig tematizálhatják a közéletet. Az nem olyan sok idő, és addig talán elegendő a feltételes mód is. Elvégre a mostani hazugságoknál is sokkal súlyosabb fejleményekre kell majd felkészülni az előttünk lévő választási kampányban.

No, és nyilván csak a véletlen műve, hogy éppen most robbantják be ezt az ügyet, igaz? Semmi köze nincs hozzá, hogy a jogállamisági jelentését kedden tette közzé az EU, amiben belengetik, hogy azokat a pénzeket, amelyek a mi tulajdonunban vannak, ami nem könyöradomány, hanem jogos jussunk, nem folyósítják. Teljesen véletlen, hogy a nemzetközi és hazai baloldali sajtó sok tucatnyi cikkben és publicisztikában rágja ugyanazt a gittet. Ezekben az égvilágon egyetlen közös eredő sincs, hát hogy is lehetne?

Amikor pedig eljutnak addig a pontig, aminél tovább sejtetésekkel nem lehet haladni, egyértelmű bizonyítékot és egyebeket kéne felmutatni, amikor már kevés lesz a szájtépés, akkor hirtelenjében, mint régi, megbízható barát, érkezik majd az Új Múlt Kft., és kisikálja őket – reményeik szerint – ebből a slamasztikából is, aztán a következő hétnek már úgy vághatnak neki, minta nem történt volna semmi sem.

Pedig erre a kérdésre már akkor megnyugtató válasz születhetett mindenkiben, amikor bedobták Panyi Szabolcs és Gémesi György nevét. Mert – tegyük szívünkre a kezünket – ki a fenét érdekel, hogy ők mégis miket csinálnak a telefonjaikon? Komolyan, van valaki, aki teljesen komolyan beveszi, hogy érdemes lenne sok millió forintot áldozni ezekre a célpontokra?

Cseh Katalin friss botránya azonban egyszerre mutatja meg a kétszínűségüket és azt is, hogy mennyire pontosan ugyanolyanok, mint szellemi felmenőik. Mert mit is tudunk eddig? Azontúl, hogy innentől fogva Cseh Katalin nevezetes grafikája, amelyen azt bizonygatja, hogy az EU pénze nem a kormányé, hanem az embereké, enyhén viccesen mutat?

Amíg ugyanis Cseh volt ennek a bizonyos cégnek az ügyvezetője, 68 millió forintos, közvetlen uniós támogatást nyertek el, a Széchenyi 2020 pályázat részeként pedig további 218 millió forintot. Ám itt még nincs vége a történetnek. Ugyanazt a váci címet, amire a már említett cég van bejegyezve – bizonyos Pannónia Nyomda Kft. –, más vállalkozások is megjelölik otthonukként. Így a NOVA-INN Kft., a Mondat Kft. és a Holotech Kft. A NOVA-INN mindeddig kétszázmillió, a Mondat 499 millió, míg a Holotech 1,748 milliárd forintot nyert el különféle fejlesztésekre. És a sztorinak még itt sincs vége, ahogy a céghálónak sem. Mert utóbbinak része az Uniotech Kft., a közelmúltban 63 milliónyi uniós támogatással, illetve a Holotech elődje, a Royal Press Kft., amelyek ketten összesen 3,731 milliárd forintot nyertek el.

Mennyinél is tartunk? 4,8 milliárd forintnál.

Azóta nyilván az is kiderült, hogy Cseh Katalinnak az ügy kirobbanása óta adott nyilatkozatai egyszerűen nem állják ki a valóság próbáját. Ugyanis a fentebb említett cégek vagy a váci telephellyel hozhatók összefüggésbe, vagy azzal, hogy tevékenységet folytatnak Szirákon. És tudják, hogy Szirákon hol? Egy egyszerű családi házban, gazdasági melléképületekkel. Mennyire tartják életszerűnek, hogy minden egyes nyomdaipari cég ugyanott, ugyanazokkal az eszközökkel működik, de a világon semmi közük egymáshoz? Az pedig már a nemzetközi összekapcsolódás lehetőségét is felveti, hogy ugyanennek az érdekkörnek – mint ahogy arról a PestiSrácok.hu is beszámolt – Topolyán is komoly érdekeltségei vannak.

Az ember itt már tényleg csak vakarja a fejét. Akkor most Cseh Katalin fideszes a szíve mélyén? Egy beépített ember a Momentumban? Avagy csak összevissza hazudoznak, és amint az nyilvánvalóan tudvalevő, bárki nyerhet pályázatokon, aki megfelel a kiírt feltételeknek? Akárhogy is, de ebből pozitívan kijönni Cseh Katalin igencsak nehezen tud.

És itt van egy másik kérdés is, amelyik legalább annyira érdekes, mint Cseh Katalin céghálója. Kinek állhat érdekében az, hogy a választási kampány közeledtével ilyen kellemetlen információk kitudódjanak a Momentum egyik vezető politikusáról? Ki gondolhatja azt, hogy saját pártja számára csak üdvös lehet, ha az ellenzék egyik vezető politikai erejét tovább forgácsolhatja, ahogy erre sikeres kísérletet tett Gödön, illetve legutóbb Pécsett is? Melyik párt az, amelyik abszolút egyeduralomra tör a baloldalon, és minden szervezetet csak alkatrésznek akar ebben a tervé­ben tekinteni?

Önök mit gondolnak erről? Mert Cseh Katalin persze propagandistázhat, szokás szerint igyekezhet azon, hogy a kormánypártokra kenjen bármit is, de saját maga és pártja érdekében jobban tenné, ha inkább a saját háta mögé nézegetne az eddigieknél is elővigyázatosabban. Ki tudja, talán ott még ádázabb ellenfeleket is talál. Nekünk azonban még valamire fel kell hívnunk a figyelmet. Hadd idézzem önök elé Szájer József esetét. Szájer Józsefét, aki menthetetlen módon cselekedett. De nem volt korrupt, nem csalt, nem hazudott. Saját vágyaival nem bírt el, de az mióta politikai probléma? És mi volt az ő esetére a baloldal reakciója? Egy olyan ügyben, amelynek érintőlegesen sem volt köze a közélethez?

Az, hogy Szájer József távozzon a közéletből, olyan gyorsan, ahogy csak tud. Ezt pedig megtette. Úgy, hogy politikai botránynak a közelébe sem került. Megjegyzem, pont az az érdekkör tette ezt vele, amely minden más esetben a homoszexuálisok, az LMBTQ-mozgalom legnagyobb barátja és védelmezője. Csak akkor nem, ugye, ha kormánypárti emberről van szó. Olyankor kocsmai stílusban b…zizhatnak azok, felfedve igazi énüket, akik minden más alkalommal a legfantasztikusabb jogvédők.

Cseh Katalinnak egyszerűen nincs más választása, ha mindezek a feltételezések beigazolódnak, minthogy lemond, és elhagyja a közéletet. Ez a minimum egy ilyen súlyú politikai botrányt követően. Végre egyszer tartsák magukat a saját elvárásaikhoz is!

A szerző újságíró, műsorvezető

(Trombitás Kristóf, magyarnemzet.hu)

 

Add tovább!

Az ellenzék depresszióba esett a népszavazás hírétől – Teljes zavar a baloldalon: Karácsonyék sajtótájékoztatót hirdettek, amit lemondtak, később zárt körben mégis megtartották

Upsz! Feljelentést tettek Cseh Katalin cégügyeivel kapcsolatban – Videó