in ,

Trombitás Kristóf: mi még szemetebbek is tudunk lenni, mint a baloldal

Szükség van erre a stílusra, mert sikeres stílus. Ráadásul jó páran élvezzük is. Úgyhogy simán csak tessék elfogadni.

„Igen, tudunk obszcének lenni. Igen, fájdalmas helyeken támadjuk a balosokat és mindezt úgy tesszük, hogy nem köntörfalazunk, hanem ki is röhögjük. Mindezt megcsináljuk – a siker érdekében. Mert egy dolgot fontos megérteni és itt van a kutya elásva, csak hogy ezúttal is felhasználjak egy kitételt 30 éve elkoptatott zsurnalisztikai fogásokból: nem lehetünk soha azon a szinten, mint a balosok, ugyanis nekünk van igazunk. Ezzel együtt persze még felelősek vagyunk, de baloldali alakulatok szintjén soha nem lehetünk, lévén nem balosok vagyunk. És ezzel senkit sem nyugtatni szeretnék, csak jelezni: egyikünk sem birtokolja a bölcsek kövét, pont a stílusok sokszínűsége teszi érdekessé a jobboldalt. A szuverenistákat.

2023-ra végre mindenkinek észre kell vennie és legalább akceptálnia, hogy a jobboldal sokáig tartó, viszonylagos sikertelensége Magyarországon annak is volt köszönhető, hogy például az MDF vagy az akkori KDNP esetében, voltak ezek a jóravaló, úri módon viselkedő, kedves öregurak, akiket úgy vettek hülyére, aláztak meg és röhögtek ki a baloldalon, mintha nem lenne holnap. A jobboldal erre pedig erélyesen szalutált, lenyelte a békát – hopp, egy újabb zsurnalisztikai fogás -, majd mindent ugyanúgy folytatott. És jé, nem voltak sikeresek, hát ki érti ezt? Mert persze lehet és kell is elvekről meg értékrendről beszélni, de a helyzet mégiscsak az, hogy az emberek, úgyis, mint választópolgárok, nem szeretnek ernyedt, használhatatlan, látványosan papucs elemekre szavazni. Tetszik vagy sem, de végül erőt és vagányságot akarnak látni, ami sikerességgel párosul. Európa beteg részein persze már ez sem igaz, de Magyarországra feltétlenül. Ez az, amit a csalódott, frusztrált, ezerszer szarrá vert liberálisok kádárista Stockholm-szindrómának szoktak nevezni, mert ahelyett, hogy megértenék a valódi mozgatórugókat, inkább sikertelenségük csomagolják újabb és újabb zsírpapírba, hátha legalább a megbízóikat sikerül meggyőzni.

Aztán a jobboldal, a szuverenisták váltottak. És sikeresek vagyunk, számos nehézség ellenére is. Szükség van erre a stílusra, mert sikeres stílus. Ráadásul jó páran élvezzük is. Úgyhogy simán csak tessék elfogadni.”

 

 

– írja Trombitás Kristóf.

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Jó hír! Zuhanórepülésben az idegenszívű RTL nézettsége – A Tv2 lemossa az RTL-t

Megint egy ateista mesüge gyalázza a keresztényeket – Gábor György: keresztügyi gyorstalpaló